Головна » 2013 » Березень » 16 » Депутати відстоювали територіальні інтереси громади
14:10
Депутати відстоювали територіальні інтереси громади
14 березня 2013 року відбулася 26-а сесія Вишгородської районної ради VI скликання. Депутати розглянули питання затвердження звіту про витрачання коштів резервного фонду районного бюджету за лютий 2013 року та про внесення змін до рішення районної ради від 21 грудня 2012 року №314-23-VI «Про районний бюджет Вишгородського району на 2013 рік». 

Особливу увагу при обговоренні викликало питання щодо встановлення та зміни меж міста Києва. 

Як зазначив голова Вишгородської районної ради Олександр Носаль, 28 лютого 2013 року Київською міськрадою було ухвалене рішення про розширення меж Києва в тому числі за рахунок територіальних громад Вишгородського району без їхньої згоди. В результаті дебатів було вирішено вважати рішення Київської міської ради від 28 лютого 2013 року «Про погодження проекту землеустрою щодо встановлення та зміни меж міста Києва» таким, що порушує права та інтереси територіальних громад сіл, селища, міста Вишгородського району, а розгляд проекту землеустрою щодо встановлення та зміни меж міста Києва має відбуватися виключно після погодження його в установленому порядку з місцевими радами, з якими ме жує місто Київ, зокрема, з Вишгородською районною радою Київської області. 

Депутати погодилися з думкою про необхідність звернутись до Київської обласної ради та Київської обласної державної адміністрації стосовно неприпустимості погодження клопотання Київської міської ради про погодження проекту землеустрою щодо встановлення та зміни меж міста Києва, як такого, що розроблений без врахування інтересів територіальних громад сіл, селища, міста Вишгородського району. Народні обранці доручили голові Вишгородської районної ради повідомити про прийняте рішення Верховну Раду України, Київську обласну раду та Київську обласну державну адміністрацію. 

Серед іншого на сесії було розглянуто питання про прийняття у спільну комунальну власність територіальних громад сіл, селища, міста Вишгородського району із спільної комунальної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Київської області комунального підприємства Київської обласної ради «Вишгородське бюро технічної інвентаризації», внесення доповнень і затвердження його Статуту та призначення директором комунального підприємства «Вишгородське бюро технічної інвентаризації» Олександра Анатолійовича Писаренка. 

Далі було погоджено затвердити технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок за межами населених пунктів відповідно до технічних документацій, розроблених ДП «Київський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», а управлінню Держкомзему у Вишгородському районі Київської області забезпечити зберігання технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок. Також рекомендовано підприємствам, установам та організаціям замовити витяги з технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок в управлінні Держкомзему.
Переглядів: 512 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus