Головна » 2013 » Серпень » 28 » Чим небезпечні електроприлади?
11:57
Чим небезпечні електроприлади?
В сучасному житті кожна людина не уявляє свій побут без таких потрібних та необхідних електричних помічників як чайник, праска, телевізор, комп’ютер, обігрівач тощо. Проте мало хто з нас задумується про небезпеку, яку вони можуть нести. 

А якщо до цього приєднати зневажливе ставлення до їх експлуатації, то отримуємо такий собі «вибуховий мікс».При використанні добре знайомих нам електроприладів іноді можуть трапитись небезпечні ситуації, які нестимуть негативні наслідки для вас та ваших близьких, а також і для рідної оселі.Існує дві причини виникнення таких ситуацій. У першому випадку людина сама можете створити небезпечну ситуацію, порушивши правила використання обладнання побутових приладів. В іншому випадку може статися непередбачуване: різке зростання напруги в мережі або технічні негаразди. 

Для того щоб уникнути подібного чи, принаймні, зменшити негативні наслідки необхідно дотримуватись певних правил. 

Ось декілька правил користування електроприладами: 
- не користуйтеся несправними електроприладами, ніколи не залишайте увімкнений електроприлад без нагляду; 
- не вмикайте в одну розетку кілька електроприладів; 
- дотримуйтесь правил включення електроприладу в мережу: спочатку підключається електрошнур до приладу, а потім - до мережі. 
- вимкнення приладу проводиться в зворотному порядку; 
- не користуйтеся електричними пристроями, перебуваючи у воді; 
- не можна гасити водою палаючі електроприлади, які підключені до електромережі. 

А ось це варто знати: електричний струм при проходженні через людське тіло викликає його нагрівання і може призвести до опіку. При електричних опіках можуть бути серйозно пошкоджені внутрішні тканини людини. Крім того, ураження електричним струмом може призвести до зупинки серця або до зупинки дихання. 

І на останок хотілось би звернути увагу - причина виникнення пожеж через порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні або експлуатації електроустановок стоїть на другому місці серед усіх можливих. 

Ігор Рибець, Інспектор відділу профілактичної роботи 
та розслідування пожеж центру забезпечення діяльності 
ГУ ДСНС України у Київській області лейтенант служби цивільного захисту
Переглядів: 4158 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus