Головна » 2015 » Липень » 7 » Безпідставна відмова на пільговий проїзд
15:22
Безпідставна відмова на пільговий проїзд

Автотранспортне підприємство «Київпассервіс» в особі автостанції «Тетіїв» безпідставно відмовило громадянину у продажу пільгового квитка 

Адміністративна колегія Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України визнала дії ДП «Київпассервіс», які полягають у безпідставній відмові продажу пільгового квитка такими, що мають ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку надання послуг з продажу квитків пасажирам шляхом ущемлення їх інтересів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку та зобов’язала їх усунути

Відділенням здійснювався розгляд заяви громадянина щодо порушення законодавства про захист економічної конкуренції з боку АС «Тетіїв», в частині щодо відмови у наданні пільгового квитка.

За інформацією Заявника, 01.03.2015 він звернувся до працівників Автостанції «Тетіїв»  для продажу пільгового квитка за маршрутом «АС «Тетіїв» - м. Київ». Заявник надав посвідчення інваліда війни, проте йому було відмовлено у продажі пільгового квитка.

Відповідно до статті 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» інвалідам війни та прирівняних до них особам надаються пільги, зокрема: безплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського  сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів.

Згідно з пунктом 130 Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України 26.09.2007 № 1184, особи, що користуються пільгами з оплати проїзду автобусами міжміського та/або приміського сполучення, звертаються у квиткову касу автостанції для внесення відповідної позначки до касової відомості та отримання квитка на пільговий проїзд.

Враховуючи вищенаведене, ДП «Київпассервіс» в особі АС «Тетіїв» було безпідставно відмовлено Заявнику Такі дії Товариства були б неможливими за умови зазнання ним значної конкуренції на ринку у зазначених територіальних межах.

Адміністративною колегією Відділення такі дії ДП «Київпассервіс» визнано такими, що мають ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції та зобов’язано здійснити заходи щодо усунення причин і умов, що сприяють порушенню законодавства про захист економічної конкуренції..

Про результати розгляду рекомендацій необхідно повідомити Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету у 15-денний строк з дня їх одержання.

ДП «Київпассервіс»  попереджено, що за умови виконання положень рекомендацій у разі, якщо порушення не призвело до суттєвого обмеження чи спотворення конкуренції, не завдало значних збитків окремим особам чи суспільству та вжити відповідних заходів для усунення наслідків порушення, провадження у справі про порушення законодавства про захист економічної конкуренції не розпочинається, а розпочате провадження закривається.

Категорія: Київщина | Переглядів: 748 | Додав: slovo | Теги: пільга, мінсоцполітики, пільги на проїзд, Київпассервіс, пільг, Київпасстранс
comments powered by Disqus