Головна » 2019 » Січень » 10 » Автентичні забави від Миколи Гоголя
17:59
Автентичні забави від Миколи Гоголя

Шостого січня на площі імені Строкова, біля Вишгородського районного будинку культури «Енергетик», відбулася реконструкція автентичних різдвяних забавок.
Святкове дійство було відтворено театром-школою «МоноФон» Вишгородського районного будинку культури «Енергетик» (художній керівник та режисер Уляна Данилюк) за мотивами твору Миколи Гоголя  «Вечори на хуторі біля Диканьки».
Засобами інтерактивного спілкування з глядачем, народних забавок, живим виконанням святкових пісень (хор Анни Покровської «Домісольки», ансамбль народної пісні «Любава», викладач музичної школи з класу вокалу – Катерина Котлярова), сценічного бою (ансамбль народного танцю «ВишеГрад»), відтворення національного вбрання та автентичної стилістики (Наталія Арсенюк) вдалося нагадати глядачу про витоки святкування Різдва Христового в Україні.
Було багато посмішок на обличчях у людей, діти бавилися в прадавні забави: стрибали у мішках, через батут, пройшли обряд віншування.  Лунали побажання «многая літа», щастя, здоров’я, а також була спільна молитва за Україну.

Інф. «Слова»
 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 437 | Додав: slovo
comments powered by Disqus