Головна » 2018 » Серпень » 9 » Атмосфера творчого різнобарв’я
17:07
Атмосфера творчого різнобарв’я

Знову велику вишгородську сім’ю об’єднало Свято Родинних Традицій, що відбулося на березі Київського моря вже втретє і не залишило байдужим жодного мешканця міста чи гостя. Мильні кульки, чимало батутів та конкурсів як для дітей, так і для дорослих, цікаві лекції та захоплюючі майстер-класи, феєрія фарб та емоцій  – саме так активно та весело відпочивали разом із родинами відвідувачі свята у Вишгороді. 
Благодійний фонд «Hippocrates» та «Baby Boom Fest» не випадково вибрали і дату проведення заходу – 4 серпня, Дня вшанування князів Бориса і Гліба, покровителів міста Вишгорода. Організатори свята наголосили на маловідомому факті про святих, адже вони були також покровителями родини. 
О 12.00 на мальовничій Набережній закінчилися останні приготування. Попри спеку на свято завітало багато родин. Діти із цікавістю випробовували батути, змагалися у конкурсах, а батьки тим часом могли прослухати цікаві лекції, які підготували організатори, створивши «Мамину та Татову галявини». Програма лекторію для мам була різноманітною та насиченою. Зокрема мешканок та гостей досвідчені фахівці ознайомили із такими темами, як освіта без школи та шкоди для дитини, презентація проекту «Освітній експеримент» від його координатора Наталі Зайцевої. Також говорили про за і проти про виховання без покарань, зачепили тему довіри батьків і дітей, упевнилися в тому, що казка гарний метод діагностики та психотерапії і не оминули тему здорового харчування дитини та родини в цілому. 
Не менш цікавою була створена «Татова галявина» для справжніх чоловіків. На ній можна було ознайомитися із усіма тонкощами безпечного керування мотоциклом,  як правильно доглядати за «залізним конем». Працівники головного управління національної поліції в Київській області провели інструктаж і розказали про травматичність представленої зброї. Для досвідчених був організований тир, а свою силу можна було продемонструвати під час лицарського поєдинку в обладунках. 
На локації «H-Clinic» фахівці розвіювали міфи про відбілювання зубів, провели легку розмову про таке складне захворювання, як герпес,  розповіли, як вибрати якісну зубну щітку, особливо для дитини, підняли актуальне питання здоров’я порожнини рота та розглянули всі аспекти догляду за тимчасовими зубами у дітей. 
Родини могли долучитися до програми майстер-класів від майстрів Вишгородщини. Разом із студією «Art Cloud» створювали фруктовий мікс та пройшли квест орнаментів, зарядилися позитивом. Студія «Креативник» залучила бажаючих розписувати дерев’яні фігурки, які перетворилися на чудові магніти-подарунки для всіх, хто долучився до творчості. 
Майстри Вишгородщини активно залучали до роботи дітей та їх батьків. Саме так у сім’ях з’явилися етноляльки, картини, створені пастеллю, декорована м’яка іграшка, підставка для кухля у техніці декупаж та власноруч створене екологічне мило. 
Діти із радістю поринули в атмосферу творчості та активності. Вони із цікавістю приміряли професії на локації «Kids Will», майстрували разом із технічною студією «Винахідник», намагалися дотягнутися до артистів студії «Heart art stilt Walkers Kiev» на ходулях, обіймали білого ведмедя і побешкетували із пандою та випробовували роботів на рингу разом із «Fight Robot». 
Тут можна було придбати лотерейний квиток на щастя. Саме тому більшість відвідувачів пішли із подарунками від партнерів та організаторів свята. Також у рамках збереження сімейних традицій відбувся сімейний турнір – чотири стихії. Щоб отримати перемогу, родині потрібно було пройти випробування чотирьох стихій та підготувати творчий виступ сім’ї. Ніхто не залишився без позитивних емоцій, цікавого досвіду та актуальних подарунків. 
Для створення кольорового настрою під час святкування організатори запросили «Festival of Colors Holi Ukraine». Вперше на Набережній Київського моря було так багато фарб та щасливих людей. І дорослі, і малі не залишилися осторонь і поринули у суперкольорову атмосферу. 
Але на цьому сюрпризи не закінчилися. Організатори запросили до свята таланти Вишгородщини і разом створили чудовий святковий концерт. Гості співали, танцювали, валялись на пуфах, стрибали досхочу, фотографувались і насолоджувалися чудовою сонячною дниною. Зокрема, на головній сцені свята виступили гімнастки Вишгородської РК ДЮСШ із неймовірно захоплюючим номером, вишгородський танцювальний колектив «Клерико» вже втретє на Святі Родинних Традицій радував присутніх своїми постановками. Окрім цього, багато співочих талантів Вишгородщини чарували присутніх силою своїх чарівних голосів. 
Закінчився насичений день виступом зіркової гості. Дворазова володарка музичної премії «Золота Жар-птиця» і срібна призерка національного відбору на Євробачення Україна-2018 – співачка з неймовірним вокалом ТAYANNA.
Гарна організація свята сприяла об’єднанню та спільному відпочинку родин. Весело та радісно вишгородці та гості міста провели ці чудові літні вихідні, враження від яких залишаться у серці кожного – до наступного Свята Родинних Традицій.

Христина БАРАНОВСЬКА, «Слово»
 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 444 | Додав: slovo
comments powered by Disqus