Головна » 2013 » Листопад » 12 » Апаратна нарада у голови Київської облдержадміністрації
16:28
Апаратна нарада у голови Київської облдержадміністрації
Голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюкпровів апаратну нараду, в якій взяли участь заступники голови облдержадміністрації та обласної ради, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації. 

Під час наради було обговорено питання щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики. 

Завдяки соціальним ініціативам Президента України на Київщині у різних сферах життєдіяльності покращилися взаємовідносини обласної влади з інститутами громадського суспільства. Так, на сьогодні в області діють 864 обласні громадські організації, 169 благодійних фондів, 76 профспілкових організації та 10 спілок об’єднань громадян. 

- Вдосконалення комунікації між органами влади та інститутами громадянського суспільства, створення належних умов для участі громадськості у реалізації державної політики. Влада і громадські організації Київщини співпрацюють як рівноправні партнери у вирішенні питань місцевого значення і використовують всі можливості для покращення стану справ, - наголосив Анатолій Присяжнюк. 

Для співпраці більшості громадських об’єднань і узгодження їх інтересів у різних сферах життя Київщини в регіоні відбуваються консультації обласної влади з громадськістю, засідання громадських рад, слухань, обговорюють питання розвитку області, розглядаються проекти нормативно-правових актів. 

Починаючи з 2010 року голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк веде практику звітування перед громадською радою про результати щорічної діяльності влади з виконання бюджету і програми соціально-економічного і культурного розвитку області, а також обговорюють проект план роботи на наступний період. Також головою облдержадміністрації започатковано особистий прийом лідерів громадських організацій. Вперше за 10 років на Київщині були вирішені основні питання місцевих ветеранських громадських організацій. На сьогодні місцеві організації забезпечені приміщенням для здійснення статутної діяльності, відповідною оргтехнікою та необхідними фінансовими ресурсами.
 
Новим позитивним імпульсом у співпраці влади з громадськими організаціями стала практика договірних відносин. На цей час є чинними підписані угоди про співпрацю між Київською обласною державною адміністрацією і обласною організацією ветеранів України, обласною організацією Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів- інтернаціоналістів), обласною організацією всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України». 

Під час апаратної наради голова Київської ОДА Анатолій Присяжнюк дав відповідні розпорядження головам районних державних адміністрацій та міським головам провести зустрічі з членами громадських організацій з метою виявлення та вирішення проблемних питань у житті району.
Переглядів: 413 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus