Головна » 2013 » Жовтень » 24 » Апаратна нарада у голови Київської облдержадміністрації
16:36
Апаратна нарада у голови Київської облдержадміністрації
Голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк провів апаратну нараду, в якій взяли участь заступники голови облдержадміністрації та обласної ради, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації. 

Під час наради розглядалося питання щодо виконання завдань та доручень Президента України щодо вирішення актуальних проблем регіону, а саме реалізації проекту «Якісна та доступна медицина – кожному».
 
Як зазначив Анатолій Присяжнюк, сьогодні на Київщині влада акцентує увагу не лише на забезпечені медичних закладів обладнанням, та підготовці фахівців, а й оновлення автомобільної бази. 

- З метою забезпечення якісної та доступної медичної допомоги населенню в області продовжується робота щодо реалізації завдань, передбачених соціальними ініціативами. Також в регіоні значна увага приділяється проведення профоглядів шляхом виїздів фахівців центральних районних лікарень та обласних закладів до сільських закладів охорони здоров’я, – наголосив Анатолій Присяжнюк. 

Упродовж трьох років на Київщині у 10 лікувальних закладах запроваджено малоінвазивні хірургічні втручання. Активно цей метод впроваджується в обласній клінічній лікарні, обласній лікарні №2, обласному онкологічному диспансері, обласному центрі охорони здоров’я матері та дитини, а також районних та міських лікарнях. 

- Зазначені методи лікування є більш якісними, потребують менш фінансових затрат, як для закладу, так і для хворого , а що найголовніше – термін одужання хворого скорочується після таких оперативних втручань майже вдвічі, - наголосив директор департаменту охорони здоров’я Київської ОДА Олег Ременник. 

Під час наради Олег Ременник звернув увагу на стан захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції у Київській області, а також наголосив на заходах щодо профілактики грипу та вірусних інфекцій в епідсезон 2013-2014 років. 

- При появі перших симптомів грипу хвора людина обов’язково повинна залишитися вдома щоб не провокувати ускладнення. Також у навчальних закладах, або місцях великого скупчення людей обов’язково проводити профілактичні заходи для боротьби з ГРВІ, - наголосив Олег Ременник.
 
- Ми повинні подбати про здоров’я жителів Київщини, а тому усі медичні заклади повинні мати достатню кількість медикаментів. Також проводитися інформаційну політику в усіх навчальних та медичних закладах, - наголосив Анатолій Присяжнюк. 

З метою профілактики захворювання на грип у медичних закладах Київщини можна провести вакцинацію порти грипу, яка має державну реєстрацію.
Переглядів: 413 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus