Головна » 2013 » Листопад » 19 » Апаратна нарада у голови Київської облдержадміністрації
11:05
Апаратна нарада у голови Київської облдержадміністрації
Голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк провів апаратну нараду, в якій взяли участь заступники голови облдержадміністрації та обласної ради, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації. 

Під час наради розглядалися питання щодо збереження та розширення мережі позашкільних навчальних закладів, а саме центрів, гуртків, секцій у Київській області. 

- У цьому році на Київщині пріоритетним завданням є розвиток позашкільної освіти, а також посилення ролі позашкільних навчальних закладів у реалізації нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» та створення умов для максимального задоволення освітньо-культурних потреб дітей та учнівської молоді Київщини, - наголосив Анатолій Присяжнюк. 

Як зазначила Наталія Клокар, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації, на Київщині з метою реалізації пріоритетних завдань позашкільної освіти у Рік дитячої творчості департаментом освіти і науки та управлінням культури, національностей та релігії Київської облдержадміністрації у квітні 2013 року було проведено обласну розширену педагогічну раду «Регіональні стратегії розвитку позашкільної освіти», учасниками якої були керівники та педагоги позашкільних навчальних закладів, дитячо-юнацьких спортивних шкіл та ін. 

Сьогодні у Київській області функціонують 150 позашкільних навчальних закладів: 61 позашкільний навчальний заклад системи освіти, вихованцями яких є 62669 дітей та учнівської молоді, 29 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, у яких навчаються 13426 вихованців та 60 позашкільних навчальних закладів системи управління культури - 17706 вихованців. Гуртки та творчі об’єднання діють у 586 загальноосвітніх навчальних закладах, де свої здібності розвивають 59576 дітей. Загалом позашкільною освітою в області охоплено 153 тисячі дітей, що становить 92 відсотки від загальної кількості дітей шкільного віку. 

- Слід зазначити, що у рейтингу Міністерства освіти і науки України за показником охоплення дітей позашкільною освітою Київщина є лідером, - сказала Наталія Клокар. 

Завдяки спільним зусиллям влади та органів управління освітою мережа позашкільних навчальних закладів постійно розширюється. Так, з 2010 року розпочали функціонування три новостворені позашкільні навчальні заклади, а саме: 

- Обухівський міський центр творчості дітей, юнацтва та молоді «Романтик»; 
- комунальний заклад Поліської районної ради «Поліський районний Центр позашкільної освіти»; 
- Київський обласний комунальний позашкільний навчальний заклад «Мала академія наук». 

В області створюються умови доступності до якісної позашкільної освіти дітям та учнівській молоді. Адже порівняно з попереднім навчальним роком відбулося збільшення кількості вихованців позашкільних навчальних закладів. Так, якщо у 2012-2013 навчальному році у позашкільних навчальних закладах навчалось до 62 тисяч, то у цьому навчальному році ця кількість складає понад 63 тисячі дітей Київщини.
Переглядів: 471 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus