Головна » 2013 » Грудень » 20 » Альтернативні види палива
11:08
Альтернативні види палива
На Київщині за участю голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка відкрито найбільшу котельню на альтернативних видах палива. Інноваційний проект не забруднює навколишнє середовище і забезпечує мешканців двадцяти п’ятитисячного містечка екотеплом. 

- За рахунок втілення в життя енергоощадних технологій нам вдалося цього року на 35% знизити використання природного палива. Це більше 100 млн грн. Загалом ця котельня обійшлася в 7 млн дол., проте бюджетних коштів тут немає. Все зроблено завдяки інвесторам - українським і білоруським, - наголосив Анатолій Присяжнюк. 

Як зазначив губернатор Київщини, що сьогодні на Київщини вже понад 200 котелень працює на альтернативних видах палива. І на цьому ми не будемо зупинятися, адже реалізуючи енергоощадні проекти в кожному населеному пункті області, нам вдається зекономити природній газ. 

Даний проект дає можливість місту-атомнику економити на паливі 10 млн грн на рік.

- Тільки цього року котельня економить для міста більше 10 млн куб. газу. Зокрема, об’єкт працює на пілетах, а це альтернатива дорогому газу, - наголосив Анатолій Присяжнюк. 

У рамках виконання державних програм та втілення Енергетичної стратегії України на період до 2030 року цей унікальний проект виконало ТОВ «ЗЕЛЕНА ЕНЕРГІЯ Т» разом з партнерами із республіки Білорусь. По потужності блочно-модульна котельня - 10,5 МВт. Це найбільший об’єкт компанії. Товариство вже експлуатує понад десяток об’єктів малої енергетики в Київській області, яку можна сміливо назвати лідером у втіленні енергозберігаючих проектів в Україні. Нова котельня замість природного газу використовують біомасу – суміш торфу і деревної тріски. 

- Реалізовуючи Національний план дії на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» Президента України наголошує на тому, що у кожному регіоні повинні бути створені комфортні та належні умови для життя людей. 

Відзначимо, котельню побудували в рекордно короткий термін: всього за п’ять місяців вдалося інвесторам і міській владі реалізувати даний задуму. Всього тут працює 40 осіб.
Переглядів: 438 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus