Головна » 2019 » Липень » 04

Згадали предків на правічних землях

Згадали предків на правічних землях

Двадцять дев’ятого червня, у тихе надвечір’я, до церкви Усіх Святих землі Української з’їжджалися гості з навколишніх сіл – Демидова, Гути Межигірської, Лютежа, Старих Петрівців – сходився місцевий люд, щоб уже втретє відсвяткувати храмове свято в нещодавно освяченій церкві, яка будувалась із задумом втілення в ній всіх церков тих сіл, які вже ось 55 років як стерті з лиця землі «беспощадными  строителями коммунизма», що й досі ще гордяться своїми «подвигами», а насправді варварством по відношенню до України.
Ось витяг з документа, який свідчить про нещасну  долю мого рідного села Бірки, про смертельний вирок ще 15 селам Київщини, винесений ЦК КПРС у 1957 році і остаточно приведений в дію в 1964 році: «Виконавчий ко ... Читати далі »

Чотири топ-міфи про вакцину

Чотири топ-міфи про вакцину

Одна з найбільш міфологізованих тем щодо вакцинації – реакції після щеплень.
Дуже часто батьки помилково вважають їх небезпечними для здоров’я дитини та навіть відмовляються від вакцинації взагалі. В переважній більшості випадків такі реакції проходять самостійно. Жодної небезпеки здоров’ю дитини вони не несуть.
Йдеться про такі поствакцинальні реакції, як підвищення температури, виникнення набряку, ущільнення чи почервоніння у місці ін’єкції. Здебільшого вони тривають протягом одного-двох днів та є абсолютно очікуваними реакціями на вакцини. 
Такі реакції організму пов’язані з механізмом дії певних вакцин. Щоб сформувати оптимальну імунну відповідь на введені антигени (компоненти вакцини, до яких, власне, і формується імунітет), до вакци ... Читати далі »