Головна » 2019 » Травень » 16

Символ краси та національної ідентичності  українського народу

Символ краси та національної ідентичності  українського народу

В Україні вже вкотре відзначають День вишиванки – свято, що покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишиваного одягу. Українська вишивка є одним з наших національних брендів, відомих у всьому світі.
Історія української вишиванки налічує близько тисячі років. Традиція її носіння ріднить її з традиціями інших слов’янських народів, до національних костюмів яких також входять вишиті сорочки з орнаментом. Вишиванка протягом багатьох століть використовувалася українцями в повсякденному гардеробі, але водночас сприймалася як оберіг – символ здоров’я та краси. Вважалося, що орнамент вишиванки захищає від недобрих поглядів, невдач та хвороб. Новонародженим дітям першу вишиванку шили матері або бабусі, читаючи молитви за здоров&rsqu ... Читати далі »

«Білий вир» у Демидові…

«Білий вир» у Демидові…

Всього за 30 кілометрів від столиці України знаходиться дуже мальовниче і древнє село – Демидів. І сьогодні Демидів дуже привабливий об’єкт для розвитку зеленого та краєзнавчого туризму, одна з найпривабливіших екскурсійних зупинок у туристичному кластері Вишгородщини. Це земля, де зароджувалася сама Русь – історія, культура та традиції сучасної незалежної та демократичної України. Перші документальні згадки про цей населений пункт Київського Полісся зустрічаються у письмових джерелах ще на початку XI століття. Декілька разів змінював місце розташування, оскільки народна традиція забороняла оселятися на колишньому попелищі. Найдавніше поселення розміщувалося на північ від села, на берегах річки Кізки, яке називали Старий Демидів. 
Свою подорож ми розпочинаємо з ... Читати далі »

16.05.2019

Помічник рослинам – борна кислота

Помічник рослинам – борна кислота

Бор – важливий мікроелемент, який необхідний для успішного вирощування розсади й надалі великого врожаю. Він транспортує кисень і піднімає імунітет рослинам. Нестача речовини відзначається поганим ростом і зів’яненням рослини. Деякі квіти, такі як троянди, гладіолуси й жоржини, чуйні до внесення добрива. Як же розрахувати дози й правильно зробити підгодівлю?
Якщо ви помітили білі плями на листі, схожі на опіки, побачили потемніння стебла або загнивання шийки кореня, відбулося опадання зав’язей або квіти стали неправильної перекрученої форми – усе це ознаки нестачі бору. Виправити ситуацію легко, досить грамотно обробити рослини з борною кислотою.
ДЛЯ ОВОЧІВ. Капуста, томати й огірки при внесенні бору дають збільшення врожаю на 25%. Для всіх зазначених мет ... Читати далі »