Головна » 2019 » Травень » 08

За цвіт життя народ завдячує солдату

За цвіт життя народ завдячує солдату

Мало яка інша тема в Україні є настільки міфологізованою, як Друга світова війна. День Перемоги не завжди був головним святом Радянського Союзу після 1945 року. Його святкували лиш один рік, а потім вихідний скасували. У перші десятиліття після завершення війни колишні воїни відзначали 9 травня «по-людськи, а не по-державному» – вони зустрічалися, щоб пом’янути загиблих та пригадати суворі будні війни, горе й втрати. 
Усе змінюється з приходом до влади Леоніда Брежнєва. Із 1965 року 9 травня знову стає червоним днем календаря. Сам Брежнєв та його оточення були ветеранами війни. Для них міф Великої Вітчизняної війни, закладений ще Сталіним, був співзвучним і тому став одним із найбільших міфів радянської доби. Міфологізувати війну в Радянському Союзі розпоч ... Читати далі »

Новий порядок зі старими послугами?

Новий порядок зі старими послугами?

Із першого травня набувають чинності деякі норми законів «Про житлово-комунальні послуги» та «Про комерційний облік». Ці норми мали запрацювати ще майже рік тому – у червні 2018 року, проте за ініціативою уряду та місцевої влади парламентарі відтермінували запровадження змін.
Як зазначив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, цей закон вступив у силу у результаті двох років великої командної роботи, яка тривала від моменту подання до парламенту законопроекту «Про ЖКП» у 2015-му – до прийняття його у листопаді 2017-го. За його словами, цей закон «запускає ринок житлово-комунальних послуг, встановлює чіткі правила взаємовідносин між споживачами та надавачами послуг, дає с ... Читати далі »

Молодці! Пишаємося вами!

Молодці! Пишаємося вами!

У Києві 2-7 травня відбувся фінальний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук. 
Найкращі учні з усіх областей України з’їхалися до столиці, щоб показати найвищий пілотаж у трьох випробуваннях: контрольна робота з базової дисципліни, науково-дослідницька робота та її захист. 
Цього року четверо учнів Новопетрівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 стали учасниками фінального етапу Малої академії наук. Почесно й дуже приємно, що троє з них стали переможцями. 
Отож, вітаємо одинадцятикласницю Тетяну Кацімон, яка виборола перше місце в секції «Соціологія» (керівник Л. Шевченко). Ольга Солоненко (9 клас) була другою в секції «Правознавство» (керівник А. Тишковська). Діана Коновал (10 клас) була третьою ... Читати далі »