Головна » 2019 » Березень » 21

Припинено незаконну діяльність

Припинено незаконну діяльність

П’ятнадцятого березня голова Вишгородської районної ради Ростислав Кириченко здійснив робочу поїздку до села Воропаїв з метою перевірки діяльності ТОВ «Екоклінворм», яке негативно впливає, за словами мешканців сіл Воропаїв та Пірнове, на землі природно-заповідного фонду орнітологічного заказника «Пірнівський» та шкодить здоров’ю місцевих жителів. 
З’ясувалось, що з березня 2018 року ТОВ «Екоклінворм» здійснює господарську діяльність по утилізації відходів 1-4 класів небезпеки на території, що розташована по вул. Лугова, 34, у с. Воропаїв, а саме: діяльність з термічної переробки гумових виробів (автотранспортних шин). На зазначеній території розміщені приміщення, які використовувались для зберігання хімічних речовин. Власник п ... Читати далі »

Сувид: край зачарованої Десни

Сувид: край зачарованої Десни

На півночі Вишгородського району, у межиріччі Десни та Дніпра, серед лісів і луків знаходиться чудове село Сувид. Засноване воно наприкінці XVIII століття переселенцями із сусіднього села Боденьки.
У цей період Десна занадто близько підійшла до села, підмиваючи берег під час повеней. Частина жителів с. Боденьки, будинки яких знаходились біля річки, змушені були розібрати свої хати і перевезти їх на нове місце, ближче до лісу. Розібрали і перевезли й дерев’яну церкву, яка теж знаходилась у небезпечній зоні. Нове поселення спочатку так і назвали – Нові Боденьки. Згодом за селом утвердилася назва Сувид – у цих місцях колись був курінь мисливця на прізвище Сувид.
Те, що місце, де розташувалось село, благодатне для проживання і там здавна селились люди, підтверджуют ... Читати далі »