Головна » 2018 » Грудень » 20

У всякого своя доля і свій шлях широкий...

У всякого своя доля і свій шлях широкий...

П’ятнадцятого грудня  сталася подія величезної історичної ваги – Українська церква після понад трьох століть знову повернула собі незалежність. Упродовж цього часу було кілька спроб зробити цей доленосний крок, але лише зараз усе зійшлося – була згода Вселенського патріарха, українського духовенства, української влади  і воля народу до об’єднання. Попри побоювання, об’єднавчий Собор відбувся, обрано главу нової церкви, який незабаром отримає очікуваний Томос про незалежність Православної церкви України. 
Момент справді історичний. Україна боролася за свою духовну незалежність з 1686 року. Саме в ці знакові дні треба сказати про патріарха Філарета – людину, яка пронесла ідею Української помісної церкви майже через три десятиліття борот ... Читати далі »

Гори, гори, новорічна красуне!

Гори, гори, новорічна красуне!

У день Святого Миколая Чудотворця на площі біля Будинку культури «Енергетик» у Вишгороді відбулося урочисте театралізоване свято запалення головної новорічної ялинки.  На урочистості завітали жителі не лише міста, а й району. До заходу також приєдналися: народний депутат України Ярослав Москаленко, голова райдержадміністрації Вячеслав Савенок, Вишгородський міський голова Олексій Момот. Керівники привітали жителів міста та гостей Вишгородщини із наступаючими новорічно-різдвяними святами. 
Відкрив захід ансамбль «Drum station», який привернув увагу багатьох мешканців міста своїм гучним виступом. Підготовлений флешмоб Вишгородським танцювальним колективом «Клерико» об’єднав усіх у ритмічному танці та змусив битися швидше кожне серце. Е ... Читати далі »

«Перехідний» вік погоди

«Перехідний» вік погоди

Організація Об’єднаних Націй називає зміну клімату найбільшою загрозою для природи та людства у ХХІ столітті.  Вже сьогодні в багатьох куточках земної кулі стають помітними наслідки зміни клімату —  зменшується площа льодовиків, підвищується рівень моря, почастішали сильні шторми, торнадо та рясні повені. Ці зміни торкаються не тільки природи, а й значною мірою впливають на життя, здоров’я та добробут людей по всьому світу. 2015 рік побив усі рекорди високих температур, і ця тенденція продовжується у 2016 році. Ще більше занепокоєння викликає той факт, що 10 найбільш спекотних років у світовій історії, починаючи з 1856 року, були зафіксовані за останні 15 років. Концентрації парникових газів (вуглекислого газу, метану і окису азоту) в атмосфері досягли рівнів, які є безпр ... Читати далі »