Головна » 2018 » Жовтень » 11

Не забути ті страшні роки

Не забути ті страшні роки

Поїздка до Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» справила на учнів Вищедубечанської ЗОШ I-III ступенів неабияке враження, адже більшість школярів відвідали музей уперше.
Перед нами розгорнулися ніби справжні події Другої світової війни. Особливе враження справила діорама, яка перенесла уяву учнів у страшні часи війни. Кожен штрих, кожен малюнок вражає трагічністю подій війни і величчю солдатів-захисників. Горіли хати, дерева, земля під ногами, а бійці йшли вперед, захищаючи кожен клаптик рідної землі.
Вражає у музеї кількість зброї, солдатського спорядження, техніка, особисті речі воїнів. Скільки ж праці докладено, проведено пошукової роботи, щоб передати і нагадати нащадкам історію нашої країни!
Давно минула війна, відходять у вічність ос ... Читати далі »

Церква єднає Україну і українців

Церква єднає Україну і українців

Прощу до святих місць Західної України здійснили у минулі вихідні прочани з Нових та Старих Петрівець, побували у Львівській та Івано-Франківській областях.
Розпочали прощу з богослужіння у львівському храмі Вознесіння Господнього Української православної церкви Київського патріархату. Священики – Василь зі Старопетрівського храму ікони Казанської Божої Матері, Віктор та Тарас – із Новопетрівського храму Покрови Пресвятої Богородиці співслужили священикам зі Львівщини – отцю Василю зі Старого Роздолу, отцю Івану та отцю Валерію з храму Вознесіння. До речі, львівські священики пов’язані з отцем Василем Хомином зі Старих Петрівець родинними вузами – батько, брат та зять. Збагачені родинними устоями багаторічного служіння Господу, спільно вони звершили не од ... Читати далі »

На те й щука, щоб карась не дрімав

На те й щука, щоб карась не дрімав

Двадцять сьомого вересня в урочищі Гористе, що біля села Лебедівка,  відбулось вселення водних біоресурсів у Київське водосховище. До водойми було випущено 16200 кілограмів мальків риби. Остання подібна акція зариблення водоймища на Київщині державними рибовідтворювальними комплексами відбувалась у 2011 році.  До водойми було випущено 600 тисяч штук зарибку коропа, товстолобика, білого амура вагою 120 грамів кожен, та близько  п’яти тисяч щуки вагою 400 грамів. 
В акції вселення водних біоресурсів взяли участь перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, голова Держриб­агентства Ярослав Бєлов, заступник начальника управління-начальник відділу  Держрибагентства Василь Плічко,  представники Національної ака ... Читати далі »