Головна » 2018 » Серпень » 03

Вимога часу: лікар для кожної сім’ї

Вимога часу: лікар для кожної сім’ї

Національна кампанія «Лікар для кожної сім’ї» з вибору сімейних лікарів, педіатрів та терапевтів триває з квітня. За цей час уже понад 650 тисяч українців обрали свого лікаря. Кампанія не має терміну дії, а підписати декларацію з обраним лікарем можна у будь-який момент. Проте, якщо хочете мати якісне обслуговування, вам варто поспішити із вибором установи та фахівця. Чому – читайте в інтерв’ю з головним лікарем КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Вишгородської районної ради Оксаною МОРОЗОВОЮ.
– Оксано Валеріївно, чи можна без підписаної декларації потрапити на прийом до свого дільничного терапевта і отримати медичну допомогу?

– Так. Проте потрібно всім підписати декларації. Якщо вас влаштовує ... Читати далі »

Переходимо на «цифру»

Переходимо на «цифру»

Наприкінці літа Україна перейде на цифрове телебачення. Перший етап вже розпочався 1 серпня, і до травня 2019 року ця технологія залишиться у минулому. Чого чекати і як підготуватись до нової ери телевізійного мовлення? Аналогове телебачення, яке використовує для передачі даних електричний сигнал, технічно застаріло. Більшість розвинутих країн, зокрема Німеччина, Франція та США, відключили таке мовлення понад 10 років тому. Україна ж через технічні причини декілька разів відкладала терміни переходу. Хоча, відповідно до міжнародної угоди «Женева-2006», відмовитись від «аналога» мала ще три роки тому. Тож українське телебачення продовжує паралельно мовити в аналоговому і цифровому стандартах.
Цифрове телебачення – це сучасна технологія телемовлення. Вона ві ... Читати далі »