Головна » 2018 » Березень » 29

Три доньки науки

Три доньки науки

Ми на порозі Лютізької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Учні чемненько ідуть на уроки. У холі шум і гам, усі чимось зайняті. Ми недаремно завітали до цієї школи – тут виховали трьох учнів, які роблять перші кроки в науці. І почали вони з Малої академії наук України (МАН). 
Мала академія – це система, яка організовує і координує науково-дослідницьку діяльність молодих науковців. Серед них і три подруги – дев’ятикласниці із Лютізької ЗОШ. Їхні роботи варті уваги, адже стосуються суспільно важливих тем. Вже у юному віці вони чітко визначились із професією та знають, над чим працюватимуть далі. Участь у МАН не заради додаткових балів під час зовнішнього незалежного оцінювання, відкрила нові можливості та розширила горизонти, що стимулювали дівчат рухатися вперед.
Люб ... Читати далі »

Величне свято наших предків

Величне свято наших предків

Традиції української писанки
Олеся Токарська – майстриня з двадцятилітнім досвідом писанкарства, яка створила тисячі оригінальних і неймовірних писанок. Розмальовані дивовижні витвори писанкарки багато разів виставлялися в містах України, а також за кордоном – у США, Бразилії, Німеччині, Франції, Швейцарії, Польщі, Монголії.

Олеся Токарська: «Писанка – це своєрідна медитація, що вимагає не тільки володіння старовинною технікою, а й духовного піднесення, вивчення історії та магії цього давнього мистецтва. Колись писанкарки усамітнювалися для належного виконання цієї роботи. Я теж роблю це на самоті, бо коли берешся за яйце і писачок, то важливо, щоб тебе ніщо не відволікало, щоб вкласти у це заняття свою душу. Недаремно ... Читати далі »

29.03.2018

До побачення, зимові баталії!

До побачення, зимові баталії!

26 березня закінчився чемпіонат району з футзалу. У двох лігах протягом двох місяців 23 команди змагалися за почесний кубок кращої команди. 11 колективів грали у вищій лізі, а решта 12 команд змагалися за звання кращої команди першої ліги.
У кожній лізі методом жеребкування  команди були розподілені на дві  групи, по чотири кращі команди потрапили до чвертьфінальної стадії змагань. А саме в чвертьфіналі зустрілися: Вища ліга:  «Ольжин Град» – «Бразерс», «Стар Юнайтед» – «Енергетик», «Каскад» – «Межигір’я», «Темп» – «Вольт і Джоуль».
Перша ліга:  «Сіті» – «Нептун»,  «Водафон» – « ... Читати далі »