Головна » 2018 » Січень » 04

Райтер на ймення Свиня

Райтер на ймення Свиня

Тепер графіті можна побачити не лише на вулицях, а й на вернісажах. Графіті – це вже мистецтво, але інколи  воно несе в собі певний виклик суспільству чи навколишньому середовищу. Більше того, графіті вже визнали пам’ятками історії, які потребують захисту. Наприклад, житель 18-го округу Парижа, який зафарбував на своєму будинку малюнок художника  Блека ле Рата, був оштрафований за вандалізм. Що ж, якщо у малюнку присутня певна філософія, чітко проглядається творчий задум автора, це надає зображенню особливого змісту, завдяки чому такі художники, як американець Баскія, який прославився спочатку як графіті-художник у Нью-Йорку, а потім, в 1980-тих, як дуже успішний неоекспресіоніст, і стають загально відомими. Чи Бенксі (псевдонім скандально відомого англійського андегра ... Читати далі »

Почайна та її витоки

Дослідження річки Почайна акцентує щодо пошуку справжніх витоків річки, що завжди було досить складним питанням. Публічна лекція голови громадського руху «Почайна» Анабелли Моріної за участю провідних вчених та краєзнавців міста Києва, що проходила у Київській міськдержадміністрації, про існування залишків прадавнього русла річки Почайни на відрізку «вище хутора Редьки – Міністерські озера – Оболонь» піднімає питання пошуку витоків річки в районі території сучасного Вишгорода на північ від хутора Редьки. 
У лекції йдеться про так звані Межигірські болота, а насправді ця болотиста місцина називалася урочище Винниця. Почайна починалася і живилася головним чином із величезної чаші постльодовикових озер (які знаходилися на вишгородських висотах пра ... Читати далі »

Більшає медалей у скарбничці хортингістів

Більшає медалей у скарбничці хортингістів

Спортивний клуб «Характерник» не втомлюється прославляти себе та рідний Вишгородський край на всю Україну та світ.  Нещодавно спортсмени повернулися з міжнародних змагань із хортингу, які проходили в Трускавці. 
Хортинг – вид спортивних єдиноборств, створений в Україні,  позиціонується не тільки як бойове мистецтво, а і як система комплексної фізичної підготовки, самовдосконалення, морального, духовного та культурного виховання, наближення до українських традицій. Наші земляки привезли з прикарпатського Трускавця чотири золоті медалі, дві срібні та три бронзові нагороди. 
А на минулому тижні «Характерник» провів останні в 2017 році внутрішньо-клубні змагання в с. Демидів. Спортсменів привітали з наступаюч ... Читати далі »