Головна » 2017 » Листопад » 30

Гамлетівське питання – об’єднуватися чи ні?

Керівники місцевих громад Вишгородщини зібрались у Будинку культури села Катюжанка, щоб обговорити питання об’єднання у Димерську територіальну громаду з центром у смт Димері.
До розмови долучились голова райдержадміністрації Вячеслав Савенок, голова районної ради Ростислав Кириченко, виконуючий обов’язки директора департаменту містобудування та архітектури Київської облдержадміністрації Дмитро Ликов, депутати районної та міської ради, а також керівники усіх сільських рад, які, згідно розпорядження Кабміну від 18.11.2015 року №1206-р (у редакції розпорядження від 19.04.2017 №266-р) «Про затвердження Перспективного плану формування територій громад Київської області», мають увійти до складу Димерської селищної об’єднаної територіальної громади: це Абрамівс ... Читати далі »

Край зачарованої Десни

Край зачарованої Десни

За 30 кілометрів від Києва біля зачарованої Десни розкинулося мальовниче село – Вища Дубечня. Перші згадки в історичних документах про цей населений пункт сягають корінням 1552 року. В останні роки село активно розвивається. Про життя села, здобутки та плани на майбутнє розповіла Вищедубечанський сільський голова Галина Березинець.
– Доброго дня, Галино Іванівно! Раді, що ви погодились розповісти читачам «Слова» про життя Вищої Дубечні. Для початку – чому Ви вирішили балотуватися на посаду сільського голови?

– У сільській раді я працюю з 1996 року. Чотирнадцять років була землевпорядником, після чого спробувала сили на посаді сільського голови. Працюю вже друге скликання і можу із впевненістю сказати, що це дуже непроста робота, вона ... Читати далі »

Ліси України – під загрозою!

Ліси України – під загрозою!

28 листопада лісівники державних підприємств «Вищедубечанський лісгосп» та «Димерський лісгосп» вийшли на мирну акцію протесту до Вишгородської райдержадміністрації з вимогою відмінити рішення Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року «Щодо Стратегії реформування лісового господарства України на період до 2022 року».
До мітингувальників вийшов голова адміністрації Вячеслав Савенок, який уважно вислухав лісівників та пообіцяв, що це питання найближчим часом буде винесено на обговорення чергової сесії райради, яка відбудеться 8 грудня.
Лісівники розповіли, що прийняття урядом стратегії реформування лісового господарства на період до 2022 року відбулось без врахування думки та позиції представників обласних управлінь та лісових господ ... Читати далі »