Головна » 2017 » Листопад » 16

Кращу долю здобудемо разом

Кращу долю здобудемо разом

Литвинівка – село у Вишгородському районі засноване далекого 1645 року. Перші згадки в письмових джерелах пов’язані із ім’ям поміщика Синельникова, який побудував тут на свої кошти кам’яну церкву та школу. 
Зараз село налічує понад 1350 мешканців, активно оновлюються об’єкти інфраструктури, зводяться нові церкви. Чим зараз живе село? Які проблеми турбують жителів, чого прагне громада села? На запитання кореспондента «Слова» відповів сільський голова Литвинівки В’ячеслав МУРГА.
– Дякуємо, В’ячеславе Миколайовичу, що погодились на розмову. Розкажіть, чому Ви вирішили балотуватися на посаду сільського голови?

– Я вирішив спробувати змінити на краще життя села, адже останніх сім років проживаю у Ли ... Читати далі »

Повага до права – з дитинства

Повага до права – з дитинства

10 листопада у рамках районної комплексної програми підтримки сім’ї та забезпечення прав дітей «Назустріч дітям» у великому залі адмінбудинку відбувся брейн-ринг «Підліток і право». 
Організатор заходу – служба у справах дітей та сім’ї Вишгородської райдержадміністрації, яка ініціювала брейн-ринг із права. Знати закони держави, в якій живеш, свої права та обов’язки, навчитися правильно діяти у різних ситуаціях, знаходити вихід із складних обставин повинен кожен громадянин. Мета такого інтелектуального заходу – це насамперед розвиток правової культури дітей, виховання у них поваги до права, здобуття практичного досвіду щодо вирішення правових питань.
Участь у турнірі взяли одинадцять команд із навчальних закладів району, ... Читати далі »

Хортинг силу і волю гартує

Хортинг силу і волю гартує

Вишгородська районна федерація хортингу та спортивний клуб «Характерник» провели 5 листопада чемпіонат Вишгородщини з хортингу (вид спортивних єдиноборств, започаткований в Україні). Хортинг позиціонується не тільки як бойове мистецтво, а й як система комплексної фізичної підготовки, самовдосконалення, морального, духовного та культурного виховання, наближення до українських традицій. Засновники цього спортивного єдиноборства пояснюють, що слово «хортинг» походить від острова Хортиця, де була Запорізька Січ.
У районних внутрішньоклубних змаганнях уміння та навички у єдиноборстві показали як досвідчені спортсмени, так і новачки, які приєднались до хортингу тільки у вересні. 
Президент Вишгородської районної федерації хортингу Віктор Шубка та інструкто ... Читати далі »