Головна » 2017 » Листопад » 09

Вклоняємося народному вчителю

Вклоняємося народному вчителю

Кажуть, що зорі віщують народженій людині її характер, долю і талант. Напевно, надвечір’я Богоявлення Господнього було особливо яскравим і прихильним у ту мить, коли в сім’ї Марії та Юхима Заблоцьких народилась донька Марія.
У ці листопадові дні святкує свій славний 90-літній ювілей Марія Юхимівна Заблоцька, вчитель початкових класів Гаврилівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, ветеран праці, яка має педагогічне звання «Старший учитель», відмінник освіти України, почесний громадянин Вишгородського району, і, як називають Марію Юхимівну односельці, справжній «народний учитель».
Перший учитель… У кожної людини він, як початок шляху, як перший відбиток у дитячій душі. Він назавжди лишиться тим маленьким далеким вогником, що посвіт ... Читати далі »

Що робити з лісами?

Що робити з лісами?

Нещодавно у  ДП «Димерське лісове господарство» провели семінар на тему «Напрямки ефективного використання низькоякісної деревини в умовах масового всихання деревостанів», у якому взяли участь директори та головні інженери державних лісогосподарських підприємств Київщини.
Лісівниками було зазначено, що в лісах Київської області відбувається масове всихання соснових насаджень. Внаслідок сукупної і тим самим підсиленої дії стовбурових шкідників площа всихаючих деревостанів становить більше 30 тисяч гектарів.
Найбільш дієвим і по суті безальтернативним методом боротьби з поширенням агресивних шкідників і хвороб на даному етапі є проведення суцільних та вибіркових санітарних рубок, спрямованих на видалення осередків ураження та подальше відновлення зрубі ... Читати далі »

До Кобзаря, за наукою

До Кобзаря, за наукою

Нещодавно учні школи вихідного дня з поглибленим вивченням української мови відвідали Національний музей Т. Шевченка у Києві. Слухаючи розповідь екскурсовода, виникає думка, що змінюються часи, зникають і створюються країни, режими, ідеології, а Тарас Шевченко живий, актуальний.
Господь Бог нам дав Шевченка, щоб нас із юрби перетворити в націю. Щоб кожна людина стала гідною свого імені. Зі словом Шевченка ми живемо повсякчас: духовне світло його поетичних думок тримає дух українського народу, його слово звучало на захист поневоленого Кавказу, спаленого на вогні чеського національного героя Яна Гуса. Твори Шевченка додавали патріотизму творцям української революції 1917-1920 років. Під час Революції Гідності на Майдані вірш «Борітеся – поборете» за день до смерті проч ... Читати далі »