Головна » 2017 » Жовтень » 26

Пожити у Бога за дверима...

Пожити у Бога за дверима...

Нещодавно прийнятий «безвіз» підштовхнув людей до мандрівок – цей рух пожвавився. Раніше мандрування в основному ширилось до Єгипту, Ізраїлю, Турції… Тепер і в європейські країни. Це стосується мандрівників, а не заробітчан – тут «експорт» кваліфікованих українців і без того був стабільним і, на жаль, невпинним…
 Цікавою була поява мешканців Вишгорода Анатолія Миська і Лідії Мельникової серед шукачів пригод з наміром оформлення туристичної поїздки до Австрії, точніше, до Відня. Їх статечний вік і мало сумісна з ним фізична жвавість і безмежна цікавість до пізнання – полонила присутніх. Наші мандрівники, виявляється, не шукали тур до країни, де по сім разів на добу годують, або їздять, як кажуть, галопом по Європі з мінімальн ... Читати далі »

Змагалися юні інтелектуали

Змагалися юні інтелектуали

У Вишгородському районному Центрі художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» 20 жовтня зібралися на свій перший турнір з інтелектуальних ігор гравці-початківці. 
Перша осіння гра сезону – інтелект-шоу «Ігри розуму» – зібрала юніорів-інтелектуалів, учнів п’ятих класів з Вишгородської ЗОШ  №1, Димерської гімназії, Димерської ЗОШ №1, Хотянівської ЗОШ та Вишгородського технічного ліцею. Автори та організатори проекту «Інтелектуальний простір» у «Дивосвіті» Інна Заблоцька та Катерина Караваєва запропонували маленьким розумникам п’ять цікавих й різноманітних конкурсів. Перше випробування наші найменші учасники клубу інтелектуальних ігор пройшли успішно, отримали корисний досвід, нову інформацію та ... Читати далі »

Красень гранат  у  бонсаї

Красень гранат  у  бонсаї

Кімнатний гранат – одна з найкрасивіших рослин, особливо під час цвітіння. Карликовий гранат найкраще підходить для домашнього вирощування. Висота рослини досягає 80-90 см, така ж ширина крони. Рослина напівлистопадна, тобто в зимовий період може частково або повністю скинути листя. Листя невелике, витягнуте, до 3 см довжиною, навесні бронзове, зріле – яскраво-зелене, перед листопадом жовтіє.
Квітки гранату –  це просто диво! Яскраво-червоні ліхтарики сотнями всипають деревце, але із цих сотень квіток сформується всього кілька плодів, які цілком їстівні, хоча й маленькі.
Гранатове дерево – одне із найневибагливіших кімнатних рослин. Розмножується живцями і насінням. Насіння декількох сортів карликового гранату продається в спеціалізованих магазинах. ... Читати далі »