Головна » 2017 » Серпень » 22

Ліки є, і проблеми наявні

Ліки є, і проблеми наявні

Із 1 квітня в Україні стартувала програма «Доступні ліки». Як вона працює у Вишгородському районі, які є проблеми та певні досягнення, редакція «Слова» поцікавилася у головного лікаря КЗ «Вишгородський районний центр медико-санітарної допомоги» Оксани МОРОЗОВОЇ.
– Оксано Валеріївно, як працює програма «Доступні ліки» на теренах Вишгородського  району?

– Програма не стартувала у Вишгородському районі з 1 квітня. Виділені кошти потрібно було розподілити та затвердити план програми на сесії районної ради. Певний час ми втратили на паперову тяганину. Перші місяці після повноцінного запуску у нашому районі ледь виконували план. Далі ситуація змінилася. На початку червня, а згодом і липня, люди зрозуміли переваг ... Читати далі »

Український Єрусалим

Український Єрусалим

Із самого початку керамічний технікум очолював Василь Теофілович Седляр. Технікум займав територію всього колишнього монастиря. Термін навчання складав 4 роки і ставив завдання підготувати для керамічної промисловості фахівців високої кваліфікації. У навчальній практиці цього закладу вперше в Україні було запроваджено техніку декорування за допомогою аерографа. Це давало можливість виконувати складні композиції, використовуючи як тонові, так і контрастні сполучення кольорів. Природне оточення Межигір’я надихало майстрів на створення високохудожніх керамічних виробів. У Межигірському технікумі було створено творчо-виробничий колектив викладачів і майстрів, які зі студентами виготовляли зразки різноманітного посуду з простої і майолікової глини, декоративні посудини, вази, тарелі, куманці, макіт ... Читати далі »

Веселкові барви сінелі

Веселкові барви сінелі

Попри все вона прагне творити. Для неї один із найщасливіших днів – це день, коли вона може віддати час улюбленій справі. Чуйна дружина, гарна мама і майстриня із золотими руками – це все про жительку Нових Петрівець Віталіну Жуланову, яка з усмішкою іде по життю і творить у маловідомій для широкого загалу техніці та популяризує її на українському ринку. Що це за техніка? Які плани на майбутнє? Де можна придбати частинку творчості майстрині?Дізнаєтесь із нашої розмови із самобутньою  майстринею.
– Пані Віталіно, як Ви стали тією особистістю, котрою є сьогодні?

– Протягом усього життя ти створюєш себе. Сьогодні я не можу стверджувати, що чітко визначилась, але я знаю, чого прагну. Зараз це пошиття килимків за технікою сінель. Я займаюсь цим м ... Читати далі »