Головна » 2017 » Серпень » 17

Бичача голова Київського водосховища

Бичача голова Київського водосховища

Шкоди каскаду Дніпровських водосховищ завдає не тільки браконьєрство, незаконний видобуток піску, виробничі і побутові скиди, а й внесена до Червоної книги рослина – водяний горіх плаваючий (чилім, рогульник, бичача голова, чортів горіх та інші), яка розмножилася настільки, що покриває величезні водні площі. Горіх негативно впливає на екосистему Дніпра, завдаючи колосальної шкоди рибним запасам.
За словами експертів, 14 квадратних кілометрів Київського водосховища заросло цим «загарбником». Зарості водяного горіха призводять до зменшення рибопродуктивності у середньому на 400 тонн щорічно. Така ситуація спричинена тим, що ця рослина сповільнює розвиток фітопланктону – генератора кисню. Під ним риба не живе – там «мертва вода».
Восени вся ... Читати далі »

Ідея, спрямована на результат

Ідея, спрямована на результат

Часто ми себе запитуємо: «Що робити?». І хоча відповідь проста і банальна, втрачаємо час, щоб збагнути, що потрібно робити саме своє. Історія Наталі Сукач, яка знайшла себе у справі миловаріння завдяки випадковості, яскраве свідчення того, що не варто зупинятися на досягнутому. Прагніть більшого. Чого ж тепер намагається досягти Наталя, вона розповіла нам в інтерв’ю.
– Пані Наталю, розкажіть трохи про себе.

– Я народилася у сім’ї педагогів у третьому поколінні, але обрала інший шлях. За освітою лінгвіст. Тривалий час працювала перекладачем, але з часом мене виснажила ця робота. Мені завжди потрібен рух, комунікація, відкриття чогось нового. Натомість я займалася стабільною справою, і кожен мій робочий день був схожий на попередній. То ... Читати далі »

«Це місце, звідкіля пішла Русь»

«Це місце, звідкіля пішла Русь»

Уперше Вишгород згадується в літопису 946 року як резиденція княгині Ольги – «Ольжин град». Ярослав Мудрий також мав тут свою резиденцію, в якій 1054 року він провів останні дні. 
Коли розмова заходить про «Велике кохання», чомусь згадується уманський парк «Софіївка», який був побудований і подарований графом Потоцьким найчарівнішій жінці Європи — Софії Вітт. Згадується відома пісня кінця XX століття у виконанні Алли Пугачової «Все можуть королі», де, до речі, є такі слова:
Всё могут короли...
Жениться по любви,
Жениться по любви
Не может ни один, 
Ни один король!

Мало хто здогадується, що по-справжньому «Велике кохання», яке можна назвати «Коханням тися ... Читати далі »

«Alter Ego» – ваше друге я

«Alter Ego» – ваше друге я

Роман Микитчик – співзасновник молодого українського бренду зручного одягу для підлітків «Alter Ego». Свіжий погляд на моделі одягу, цікаві прінти, якість – все це приваблює і дорослих, і підлітків, які бажають виділитися із загалу і не бояться бути не такими як усі. Ми поговорили з Романом про те, чому він обрав саме цей сегмент на українському ринку, про подальші перспективи розвитку підприємницької роботи, а також чому «Alter Ego» – це ваше друге я.

... Читати далі »