Головна » 2017 » Квітень » 13

Потрібні нові форми співпраці

Потрібні нові форми співпраці

10 квітня у залі засідань адмінбудинку відбулося засідання виїзних зборів міжфракційного депутатського об’єднання «Київщина». Нагадаємо, що 7 лютого у Верховній Раді відбулося установче засідання цього об’єднання. До його складу увійшло 18 народних депутатів різних фракцій і груп: Ярослав Москаленко, Сергій Мельничук, Сергій Скуратовський, Юрій Чижмарь, Хвича Мепарішвілі, Вадим Івченко, Ірина Сисоєнко, Ярослав Єдаков, Артур Палатний, Олег Велікін, Ірина Суслова, Ольга Червакова, Марія Іонова, Павло Різаненко, Олександр Черненко, Євген Рибчинський, Тетяна Ричкова та Віталій Гудзенко. Координатором об’єднання обрано Ярослава Москаленка, заступником – Хвичу Мепарішвілі, секретарем – Ірину Суслову.
 Народні обранці обговорили підготовку закон ... Читати далі »

Український Єрусалим

Український Єрусалим

За ігумена Гедеона (до ігуменства він звався Герасим із Галича) продовжується розбудова Межигірського монастиря. На Подолі в Києві у 1615 році межигірські ченці придбали землю, де в додачу до межигірських споруд було зведено міське монастирське подвір’я.
У літописі Густинського монастиря записані незгоди, що виникли в Межигірській обителі у зв’язку з тим, що печерський архімандрит Єлисей Плетенецький, що хотів чинити всій вплив на Межигірський монастир, посадив сюди свого ігумена, паралельного до Гедеона – Ісайю Копинського. Три роки такого двовладдя в Межигір’ї закінчилось видворенням Копинського. З літопису: «Бяше же росколу и зельного мятежу. Воссташа же на блаженного, аки львы, рыкающие от всех сторон».
Мусив Копинський у супроводі 26 ченц ... Читати далі »

Дух здорового азарту

Дух здорового азарту

Любов до спорту й фізичної культури покликала зібратися під час весняних канікул дружну родину педагогів Вишгородщини – 29 березня відбулася щорічна спартакіада освітян, організатором якої виступила Вишгородська районна профспілка працівників освіти. У змаганнях взяли участь 6 чоловічих та 7 жіночих команд з волейболу, 10 – з настільного тенісу та 10 – із шашок, які й розіграли першість району. 
З вітальним словом до учасників змагань звернулась начальник відділу освіти Тетяна Фороща, яка побажала учасникам змагань приємних емоцій, товариської підтримки та чесної боротьби. 
Голова районної профспілки працівників освіти Віктор Кийко побажав спортсменам великих здобутків, наполегливості, наснаги, нових перемог та зазначив, що переможці змагань будуть ві ... Читати далі »