Головна » 2017 » Березень » 16

Їхні серця з тобою, Україно!

Їхні серця з тобою, Україно!

У Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» провели заходи до Дня українського добровольця. Відбулася презентація виставки «Твої сини, Україно!», присвячена учасникам АТО. 17 січня 2017 року Верховна Рада України прийняла постанову № 1822 «Про встановлення Дня українського добровольця», який відзначатиметься щорічно 14 березня. Саме 14 березня 2014 року понад 500 бійців Самооборони Майдану прибули на полігон у Нові Петрівці під Києвом. Так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону.
Виставка «Твої сини,Україно!» – другий музейний проект, організований спільно з всеукраїнською громадською організацією «Союз «Народна пам’ять», благодійним фондом «З відкритим серцем у майбу ... Читати далі »

Український Єрусалим

Український Єрусалим

Публікуючи в сьогоднішньому числі газети цей матеріал про Межигірський Спасо-Преображенський військовий козачий монастир, що його запропонували нам краєзнавці нашого району Геннадій Ніколаєнко та Валентина Осипова, редакція «Слова» започатковує цілий ряд публікацій на цю тему, пропонує читачам не тільки ознайомитися з тисячолітньою історією одного з найсвятіших місць України, а й запрошує всіх до обговорення на сторінках нашого видання нинішніх проблем Межигір’я та відродження на цій святій землі Межигірського монастиря, який по праву можна величати Українським Єрусалимом, бо саме ця багатостраждальна обитель з часів Володимира Великого славилась ревним християнським життям і православним благочестям. 
Саме Межигірський монастир з ХV століття був у глухій конфро ... Читати далі »

Танки з’являються там, де немає бібліотек

Танки з’являються там, де немає бібліотек

У Вишгородській центральній районній бібліотеці відомі українські письменники, брати Віталій та Дмитро Капранови, презентували  свою книжку «Забудь-річка». У зустрічі взяли участь і працівники та підопічні Вишгородського територіального центру соціального обслуговування.  Мовилося про державу і культуру, минуле і майбутнє української землі.  Роман «Забудь-річка», як наголошують письменники, – розповідь про дві війни: Другу світову і сьогоднішню, світоглядну, що триває на Сході нашої країни. 
За сюжетом троє молодих людей у спіралі долі  йдуть на війну під одним іменем – Степан Шагута. Комсомолець воює у дивізії «Галичина», син офіцера УНР – у Червоній армії, а польський жовнір – в УПА. Вимальовується ... Читати далі »