Головна » 2017 » Січень » 19

Працює оновлене хірургічне відділення

Працює оновлене хірургічне відділення

Тринадцятого січня у Вишгородській центральній районній лікарні відбулося урочисте відкриття капітально відремонтованого хірургічного відділення. Почесне право розрізати червону стрічку було надано народному депутату України Ярославу Москаленку та голові Київської облдерж­адміністрації Олександру Горгану, який, коли перебував на посаді голови Вишгородської райдержадміністрації, став ініціатором виділення коштів на проведення ремонтних робіт у приміщенні ЦРЛ. Цю ініціативу підтримали депутати на чолі з головою районної ради Ростиславом Кириченком, який також був на відкритті відділення. 
Олександр Горган зауважив, що Вишгородська центральна районна лікарня розглядається Міністерством охорони здоров’я як багатофункціональний медичний заклад інтенсивного лікування другого ... Читати далі »

Школи потребують ремонту

Школи потребують ремонту

Дванадцятого січня голова районної ради Ростислав Кириченко, депутати районної ради Микола Артеменко та Рамаз Манія побували у деяких селах Вишгородського району. 
Першим пунктом зупинки була Вища Дубечня, де народні обранці зустрілися із Вищедубечанським сільським головою Галиною Березинець та відвідали місцеву загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. Школа складається з двох навчальних корпусів, в одному навчаються учні початкових класів, в іншому – учні середніх класів, є окремий корпус, де знаходиться шкільна їдальня. В школі навчається 58 дітей, 40 з яких початківці, всі інші учні середнього шкільного віку, в ній також навчаються діти із сусідніх сіл Пірново та Воропаїв. Директор школи Микола Ячник розповів, що школу побудували ще на початку минулого століття, відповідно ... Читати далі »

«А покірливими відійшли у доми свої…»

«А покірливими відійшли у доми свої…»

У грудневі дні далекого 1173 року закінчилася війна, яку умовно можна назвати українсько-московитською… Князь Андрій Боголюбський відомий тим, що отримав прізвисько «Китай», бо відлюдькувато сидів у фортеці Китай-городі, названому так від китиці – переплетення дерев’яних колод. Напівслов’янин, напівазіат (половець). Народився у Суздалі, син Юрія Долгорукого та половецької князівни — дочки половецького хана Аепи Осеневича. Онук Володимира Мономаха. Прізвисько Боголюбський отримав від назви села Боголюбове, яке зробив своєю резиденцією. Відомий ще тим, що з пограбованого Києва привіз Вишгородську ікону Пресвятої Богородиці.
На політичну сцену Андрій Боголюбський вийшов у середині 1140-х років. 1147 року разом з братом Ростиславом ходив за наказ ... Читати далі »