Головна » 2016 » Грудень » 05

Земля завжди була рідною матір’ю

Земля завжди була рідною матір’ю

Чи задовольнить село запропонована нова аграрна політика і чи можна її вважати реформаторською? У який спосіб відбувається приватизація (розпаювання) землі у фермерських господарствах району?  Чи з’явиться у землі господар? Чи зробить нова аграрна реформа бідні місцеві громади самодостатніми, сильними, впливовими і незалежними? Чи варто запроваджувати мінімальний термін оренди землі і продаж земель сільськогосподарського призначення? Кому допомагатиме держава?
Своїми роздумами з цього приводу ділиться голова громадської організації «Асоціація фермерських і особистих селянських господарств у Вишгородському районі» Василь МОРЕНКО.
Світовий досвід показує, що найефективнішим господарем на землі є її власник. Поки що у Вишгородському районі більшість фермерів ... Читати далі »

Епоха Тамари Щербатюк

Епоха Тамари Щербатюк

Так часто буває у житті, що за турботам, кругообігом подій нам ніколи зупинитись, зважити, оцінити світ і оточуючих нас людей у цьому калейдоскопічному різноманітті. І тільки тоді, коли раптом розірветься щось, збивши звичний перебіг часу, ми зупиняємось, хапаємось за голову, оглядаємось навколо, щоб зрозуміти, що для нас головне, а що другорядне, або як жити далі.
Для мене і найдорожчих для мене людей, якими ось уже п’ятий рік стали члени колективу «Любисток», частиною життя стала передача «Надвечір’я», яку можна назвати унікальною хоча б уже тому, що в українському  телепросторі є чемпіоном-довгожителем, адже вона єдина існує вже двадцять дев’ятий рік, і майже 27 років із них вела її надзвичайна жінка – Тамара Володимирівна Щербат ... Читати далі »

«Завжди в теперішньому часі...»

«Завжди в теперішньому часі...»

Нещодавно вийшла з друку завершальна книга Василя Линовицького  «Завжди в теперішньому часі...»  в започаткованій ним серії художньо-біографічних творів «Вишгород в іменах». Такий статус, за словами автора, вона набула з огляду на непомірно високі ціни на поліграфічні послуги в наші непрості дні. З огляду на це до видання не увійшли ще два розділи, хоча й були підготовлені... Зокрема, свіжа авторська поетична добірка «Райські яблука».
У загальному творчому доробку Василя Михайловича поетичні збірки «Повінь душі», «Така ось мить...», «Часові пояси», а також добірки віршів у колективних поетичних збірках «Послухайте, як дихає земля» та «Вишгородські передзвон».
Серед  про ... Читати далі »