Головна » 2016 » Вересень » 21

Консолідована співпраця

Консолідована співпраця

Минулого четверга  відбулося пленарне засідання чергової 13 сесії Вишгородської районної ради VII скликання. Головував на засіданні очільник ради Ростислав Кириченко. Із 36 районних депутатів були присутні 32. Також у роботі сесії взяли участь голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Горган, заступник голови ВРДА Марина Мельник, начальники управлінь, відділів та служб райдержадміністрації, голови сільських рад та громадськість. 
На порядок денний згідно з  розпорядженням голови та за погодженням Колегії районної ради було винесено одинадцять питань, проте в ході засідання депутати внесли зміни і розглянули двадцять питань. 
Першим розглянуто питання «Про внесення змін до Вишгородської районної комплексної програми «Турбота» на 201 ... Читати далі »

Обов’язок місцевих органів влади перед школярами

Обов’язок місцевих органів влади перед школярами

Докупити підручники для 4 та 7 класів, просувати ідею необхідності опорних шкіл, а також максимально продуктивно освоїти кошти, виділені з державного бюджету на обладнання та підвезення до опорних шкіл, місцеву владу закликала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час години запитань до Уряду у Верховній Раді України 9 вересня.
«Проблемними залишаються підручники для 4 і 7 класів. Чому? Бо минулого року 50% було надруковано за кошти державного бюджету і депутати долучилися до цього, віддавши 80 млн гривень зі свого фонду заробітної плати. Але тепер  другу частину повинні додрукувати органи місцевої влади. Ця субвенція прийшла в 3 тис. суб’єктів органів місцевого самоврядування – одні  справилися чудово, проте є області-аутсайдери, де ми навіть м ... Читати далі »

21.09.2016

Школа по-новому

Школа по-новому

Майже 400 тисяч першокласників пішли до шкіл України з 1 вересня 2016 року. Навчатимуться діти за новими правилами: у серпні Міносвіти внесло зміни до навчальних програм початкової школи і  вимог до оцінювання досягнень учнів.
Відтак.

Результати оцінювання учнів стануть конфіденційною інформацією, доступ до якої є тільки у батьків і дітей. Досягнення і провали більше не озвучуватимуться на батьківських зборах або дошках «пошани» і «ганьби» у вигляді рейтингів.
У 1 класі, як і раніше, оцінки не ставитимуть зовсім. Аж до четвертого класу не буде бального оцінювання інформатики, музики, образотворчого мистецтва, трудового навчання, фізкультури, основ охорони здоров’я та предмета «Я у світі».
 Першокласникам дозволено п ... Читати далі »

Попит і пропозиція

Однією з головних потреб сучасної людини є економія. Для одного з нас важливіша економія часу, для іншого – економія грошей. Цим ми відрізняємось. Наприклад, вибираючи яким траспортом добратися до роботи, одні виходять завчасно, щоб зекономити кошти і доїхати автобусом, інші вилітають із помешкання в останню хвилину і, не маючи вибору, їдуть попуткою. 
У місті Вишгороді налагоджена система транспортного сполучення. Давно минули ті роки, коли автобус ходив через годину. І хоч діставшись зупинки, обов’язково через п’ять хвилин можна помітити наступний автобус, вишгородчани надають перевагу довжелезній черзі на попутку. З цією проблемою активно борються у місті, проте ніхто не замислювався: чому мешканці все частіше обирають нелегальний транспорт і ризикують щоразу ... Читати далі »