Головна » 2016 » Квітень » 25

Суспільний резонанс

Суспільний резонанс

«СБУ затримало мера Вишгорода, який вимагав хабар 1 млн євро», – наприкінці минулого тижня ця новина розлетілась усією країною. Четвер став днем тиші для усіх жителів Вишгорода і району, та тільки не для жадібних до сенсації засобів масової інформації. Не дивлячись на блискавичну швидкість розповсюдження такої резонансної новини, вона все ж не мала, як виявилося, жодного обґрунтування, уже хоча б тому, що в нашій країні діє презумпція невинуватості. 
Нагадуємо хронологію подій. 
Четвер,14 квітня. У другій половині дня співробітниками СБУ прямо в робочому кабінеті затримано Вишгородського міського голову Олексія Момота. Хоча ще до моменту затримання на офіційному сайті СБУ з’явилася інформація, що ніби-то мера вже затримано. Ця і ... Читати далі »

Щоб рибку їсти, треба у воду лізти

Щоб рибку їсти, треба у воду лізти

З 1 квітня по 9 червня на водоймах Київської області встановлено заборону на вилов водних біоресурсів у зв’язку з періодом нересту. Під час нерестової кампанії ГО «Асоціація рибалок-промисловиків» спільно з органами рибоохорони та науковими установами традиційно здійснює заходи із рибогосподарської меліорації.
У період з 13 по 15 квітня на Київському водосховищі здійснено заходи із встановлення штучних нерестовищ. Доцільність цього заходу зумовлена недостатньою кількістю нерестових площ у нижній частині Київського водосховища. Завдяки здійсненню таких рибницько-меліоративних заходів збільшується площа нерестовищ і рибопродуктивність водосховища в цілому. Роботи по встановленню штучних нерестовищ здійснені відповідно до науково-біологічного обґрунтування Інституту риб ... Читати далі »

«Ліберті»: 10 років у вихорі танцю

«Ліберті»: 10 років у вихорі танцю

Хореографічна студія «Ліберті» відсвяткувала свій перший ювілей. Десять років зростала, розвивалася, міцнішала танцювальна родина. І це дійсно родина, друга родина для них – захоплених танцем, закоханих у танець і свій колектив. «Ліберті» – це понад 60 маленьких і великих танцівників: від чотирирічних малюків до учасниць першого складу колективу, які вже через кілька років приведуть до студії своїх дітей.
Студію створила в 2005 році хореограф і продюсер Людмила Хрєнова, вона і запропонувала назву «Ліберті» і згодом нового керівника Павла Лук’яненка, який навчався з нею на одному курсі Київського університету культури та мистецтв. Вишгород полюбився йому одразу, бо дуже нагадував його рідне містечко Марганець на Дніпропетровщині. То ... Читати далі »