Головна » 2015 » Вересень » 29

Про спрощення ліквідації державних підприємств

Про спрощення ліквідації державних підприємств

Набув чинності закон про спрощення ліквідації державних підприємств

Відповідний закон опублікований 29 вересня в парламентській газеті “Голос України”.

Раніше державний реєстратор мав право залишити без розгляду документи, подані для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

З дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про рішення засновників юридичної особи або уповноваженого ними органу про припинення юридичної особи було заборонено проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про припинення.

Даний закон спрощує державну реєстрацію ліквідації це ... Читати далі »

29.09.2015

Децентралізація в земельній сфері

Децентралізація в земельній сфері

Уряд України визначив основні кроки у напрямі реформування земельних відносин. Глобальна мета змін – децентралізація, раціональне використання земель, які є основним національним багатством держави, та ліквідація корупції. Держгеокадастр є ключовим оператором здійснення реформ у земельній сфері. Наводимо сім ключових тез голови відомства Максима Мартинюка про актуальні завдання, які стоять перед земельною службою.

1. На сьогодні землями за межами населених пунктів розпоряджаються 7 органів державної влади плюс органи місцевого самоврядування. Таке різноманіття розпорядників вимагає врегулювання цієї ситуації на користь найбільш зацікавлених у цих правах категорій. Нами розроблений законопроект, який запроваджує децентралізацію у сфері земельних відносин і скорочує кількість ор ... Читати далі »

29.09.2015

Спасіння беркутів

Спасіння беркутів

У Києві патрульні поліцейські визволили трьох птахів беркутів, яких утримували у неволі у гаражі.

"До нас надійшов виклик, що на вул. Кіквідзе в гаражі перебуває троє орлів. Птахів не годували ще з четверга, і вони надзвичайно кричать. Поліцейські на місці встановили власника гаража. Чоловік повідомив, що приміщення здає в оренду, відтак ключів немає. Орендар на зв'язок не виходив. Зі згоди та в присутності власника гаража правоохоронці визволили бранців", - кажуть поліцейські.

За матеріалами ТСН

29.09.2015