Головна » 2015 » Травень » 21

Будьте обережні під час грози!

Будьте обережні під час грози!

Електричні розряди під час грози несуть постійну загрозу людям. Блискавки, в яких зосереджена величезна руйнівна енергія, можуть влучати в різні об’єкти, збудовані людьми.

Але якщо на великих спорудах є можливість нейтралізувати їх удари через блискавковідводи, то житлові помешкання залишаються зовсім не захищеними від ударів блискавок. Особливу загрозу блискавки становлять для людей,  оскільки людина під час стихії зовсім не захищена. Проходження потужного електричного розряду через тіло людини у деяких випадках викликає короткочасне припинення дихання, але найча ... Читати далі »

Пожежники

Пожежники

Після війни залишилось багато вибухонебезпечних предметів (авіаційні бомби, снаряди, інженерні і артилерійські міни, гранати, патрони та ін.).

Головну небезпеку в таких “подарунках” містять пристрої ініціювання вибуху основної маси вибухівки боєприпасу. Від вологи, перебування в землі, при взаємодії металу та вибухівки утворюються хімічні сполуки – пікрати, які становлять основну небезпеку (зовні мають вигляд білуватих порошкоподібних наростів).

... Читати далі »