Головна » 2014 » Жовтень » 24

Оперативна нарада

Відбулася оперативна нарада, на якій розглядалося питання проблеми африканської чуми свиней та сказу тварин. 
 

24.10.2014

Увага! Африканська чума свиней!

Увага! Африканська чума свиней!

Управління ветеринарної медицини у  Вишгородському  районі повідомляє, що 11 жовтня 2014 року підтверджено випадок захворювання на Африканську чуму свиней (в подальшому АЧС) у домашніх свиней в с. Крути Ніжинського району  Чернігівській області, 14 Жовтня у м. Щорс Щорського району  та 18 жовтня  у с. Ковчин Куликівського району Чернігівської області, яка є сусідньою Київській і є велика загроза занесення збудника на територію Вишгородського району який межує з Чернігівською областю.

Небезпека занесення збудника на територію Вишгородського району під ... Читати далі »

Обережно - сказ!

Обережно - сказ!

Сказ -  особливо небезпечна інфекційна хвороба всіх теплокровних тварин (хворіють всі види домашніх, сільськогосподарських та диких тварин) і людини. Характеризується тяжким ураженням центральної нервової системи і закінчується летально.

Джерелом збудника сказу є хворі тварини, які виділяють вірус головним чином зі слиною. За  джерелом та резервуаром збудника розрізняють епізоотії  сказу міського типу, основними розповсюджувачами якого є собаки, і епізоотії сказу природного типу, що поширюється м’ясоїдними – лисицями, єнотовидними собаками, вовками, ... Читати далі »