Головна » 2016 » Вересень » 1 » Першовересень покликав у Країну знань
18:05
Першовересень покликав у Країну знань

Вересень розпочався святом знань, просвіти, науки. Перший шкільний день, перший урок, перші вчителі. Наче все вперше – і слово, і музика, і дзвони душі. 
У цей святковий день голова райдержадміністрації Олександр Горган завітав до Димерської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 та Димерської гімназії. Він наголосив, що сьогодні Україна переживає нелегкі часи, і за можливість дітей вчитися у мирній країні наші військові на Сході ризикують здоров’ям та віддають життя. Успішно навчатися – обов’язок кожного учня, його внесок у перемогу України. Звертаючись до освітян, Олександр Горган підкреслив, що навчання дітей – це не просто робота, а велика місія і благородна справа, адже саме вчителі  вкладають в душі учнів мудрість віків та прагнення до самореалізації, допомагають відкрити школярам здібності й таланти, які в майбутньому допоможуть їм стати високопрофесійними фахівцями та справжніми  людьми.
Щирими посмішками, теплими вітаннями зустріло подвір’я Жукинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів чудове свято – День знань. Завдяки зусиллям голови Вишгородської районної ради Ростислава Кириченка 26 серпня було скликано ХХІІ позачергову сесію районної ради, на яку було винесене питання  «Про внесення змін до рішення районної ради від 21.07.2016 року  №127-11-VII «Про створення профільних опорних загальноосвітніх навчальних закладів у Вишгородському районі». Прийняття цього рішення  дало можливість Жукинській загальноосвітній школі  стати першим опорним закладом Лівобережжя. Опорні школи – пілотний проект, впровадження якого передбачає створення в кожному освітньому окрузі однієї-двох опорних шкіл, які виконуватимуть функції методичних центрів для кількох найближчих шкіл, оскільки матимуть краще оснащення кабінетів. Тут працюватимуть досвідчені вчителі. До опорної школи приїжджатимуть діти з усього освітнього округу. Депутати одноголосно підтримали це рішення.
Крім учнів, вчителів та батьків, учасниками урочистої лінійки були і представники районної влади – радник голови районної ради Юрій Деркач, депутати Віталій Дерпак та Олександр Дзюба, Жукинський сільський голова Валентина Пономаренко, секретар Сувидської  сільської ради Галина Михайленко,  заступник  директора  департаменту екології та природних ресурсів Київської облдержадміністрації  Андрій Андрущенко, депутат Київської обл­ради Андрій Пещерін.
Юрій Деркач від імені голови районної ради  Ростислава Кириченка  привітав присутніх із Днем знань, побажав  міцного здоров’я, постійного самовдосконалення та впевненості у власних силах. Він зазначив, що розвиток освіти є пріоритетним напрямком роботи  районної ради.
Депутати вручили школі три подарункові сертифікати від департаменту освіти і науки Київської обл­держадміністрації на отримання комп’ютерного комплексу для оснащення сучасного місця вчителя, на отримання шкільних меблів та аудиторних дощок. Такі сертифікати надано тільки 20 навчальним закладам області.
Досягнуто домовленості з департаментом освіти і науки, що найближчим часом опорному загальноосвітньому навчальному закладу – Жукинській загальноосвітній школі  І-ІІІ ступенів буде  виділено кошти на придбання сучасного обладнання  для кабінету хімії та біології, оснащення шкільної їдальні, укомплектування  навчальних класів меблями та інтерактивними дошками, придбано шкільний автобус.  

Інф. «Слова»

 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 521 | Додав: slovo
comments powered by Disqus