Головна » 2016 » Березень » 25 » Опора державності і незалежності
16:10
Опора державності і незалежності

Минуло два роки з часу створення Національної гвардії (відповідно до закону України «Про Національну Гвардію України» від 12 березня 2014 року). Анексія Криму та окупація частини Донецької і Луганської областей суттєво вплинули на позицію влади щодо Національної гвардії – для військових формувань постачається нове озброєння, техніка, серйозна увага приділяється навчальному процесу, побуту гвардійців. У Нових Петрівцях, на території  військової частини 3027,  відбулося урочисте святкування другої річниці Національної гвардії України.
Поздоровити гвардійців зі святом завітали голова райдержадміністрації Олександр Горган,  перший заступник голови РДА В’ячеслав Савенок, Вишгородський військовий комісар полковник Микола Прибора, директор медичного товариства «Гіппократ» Олег Кирієнко, президент ФББУ «Київ-ринг» Віктор Куліченко.
Олександр Горган звернувся з вітальним словом до присутніх військових: «Дорогі гвардійці, маю за велику честь вітати вас! Повинен сказати, що на території нашого району ви завжди були надійною опорою державної влади, саме гвардійці відповідали за таке поняття як країна в цілому. Саме від вас залежить існування української незалежності і державності. Тому що ви єдиний інститут, який поєднує у собі функцію військового підрозділу і  який має правоохоронні функції. У ці дні  Україна відзначає професійне свято людей, на яких опирається вся конструкція державної системи». 
Олександр Горган вручив Подяки від Вишгородської районної державної адміністрації за зразкове виконання службових обов’язків, особисті заслуги при виконанні службово-бойових завдань та з нагоди другої річниці створення Національної гвардії України військовослужбовцям в/ч 3027 – капітану Олексію Зінченку, майору Світлані Стьопіній, старшому лейтенанту Олександру Райчуку, лейтенанту Антону Захарчуку та молодшому сержанту Олені Маслак.
Присутні вшанували пам’ять загиб­лих військових хвилиною мовчання.

Марина ПОГОРЄЛОВА, «Слово»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА

 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 360 | Додав: slovo
comments powered by Disqus