Головна » 2016 » Грудень » 15 » «Клерико» здобув перемоги у Європі
20:07
«Клерико» здобув перемоги у Європі

А чи знали ви, що до національної збірної України з танців був включений вишгородський колектив «Клерико»? Саме він представив Україну на чемпіонаті Європи з джазу, модерну та балету 2016 у місті Миколайки (Польща). 
Шлях немаленького колективу з містечка під Києвом був тернистим, адже поїздка вимагає неабияких зусиль танцівників та грошових вкладень. Тому не лише наполеглива праця над собою, але й збір коштів хвилював «Клерико». Проте вони щоразу доводили, що гідні представники України та міста Вишгорода. За допомогою небайдужих вдалося зібрати суму, яка дозволила старшій групі колективу відправитись підкорювати Європу.
Не встигли танцівники оговтатись від добового переїзду, як мусили поринути у шалені конкурсні дні – з радістю, надією та хвилюванням, бо завдання було надзвичайно важким. У перший же день – репетиції та тренування, адже наступного – підкорення сцени європейського рівня. Перший номер, яким дивував колектив членів журі з різних країн Європи і не тільки, був «Вуличний оркестр». Шалений ритм танцю, надзвичайний реквізит у вигляді кубів, яскраві костюми та правильно організована постановка збентежила суддівський склад. Як потім колективу пояснили, у номері були застосовані недопустимі трюки акробатики, на які суддівська колегія не могла закрити очі. І хоча «Вуличний оркестр»  приємно порадував, проте, на жаль, отримав лише сьоме місце. Але варто зазначити, що це хороший результат для колективу який вперше приїхав на чемпіонат Європи –  це безцінний досвід. Тепер колектив знає, як здивувати всіх, не порушуючи при цьому правил. 
Наступним випробуванням для «Клерико» був конкурсний день із модерну. Лірична постановка «Один день із щоденника про двох» посіла п’яте місце, адже конкуренція була шаленою. Але танцівники не впали духом і з гордо піднятою головою тримали прапор України. 
Випробування на цьому етапі не закінчились. Адже танцювальний колектив завантажив тиждень перебування у Миколайках на повну, взявши участь у міжнародному фестивалі-конкурсі «World Dance Week».  У двох номінаціях шоу та вільному стилі непосиди-клерикошки вибороли два перших місця із танцювальними композиціями «Кан-кан» та «Дівчата можуть і гопак». Проте і тут без пригод не обійшлось. Під час виступу з номером «Кан-кан», який став завершальним, пропала музика посеред танцю. Але танцівники не розгубилися і, дотанцювавши до кінця, з посмішкою залишили сцену. Якби там не було, а вишгородський танцювальний колектив щоразу доводить наполегливою працею, що гідний бути першим.
Повернувшись додому з перемогами, «Клерико» ні на хвилину не замислились про відпочинок, адже мотивація величезна – треба втерти носа полякам, норвежцям, сербам, італійцям, німцям та показати на що здатні українці. А віддані своїй справі директор Ольга Сергіївна Пінчук, фореографи Аліна Вікторівна Кульбаба, Софія Сергіївна Мельник, Марія Василівна Чура лише будуть сприяти тому, щоб уже у 2017 році знову випробувати сили у чемпіонаті Європи. Величезна подяка костюмеру колективу Людмилі Іллівні Чурі, адже неймовірні костюми оцінили не лише вишгородчани і гості міста, але й європейці, та невтомному Максиму Івановичу Пінчуку, який докладає неабияких зусиль, щоб колектив розвивався.
Поїздка видалась на славу. Вишгородський танцювальний колектив «Клерико» довів, що наполеглива праця та віра у перемогу ведуть до поставленої мети. Редакція «Слова» вітає «Клерико» з новими перемогами та бажає творчої наснаги для здобуття нових професійних вершин. 

Христина БАРАНОВСЬКА, «Слово» 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 752 | Додав: slovo
comments powered by Disqus