Головна » 2018 » Травень » 10 » Енергія добра – у кожній пісні
18:29
Енергія добра – у кожній пісні

П’ять років тому вишгородчанки поважного віку об’єднались у фольклорний колектив «Золотий вік», що нині працює при Вишгородському територіальному центрі соціального  обслуговування на базі районного Будинку культури «Енергетик».
Підсумовуючи невеличкий творчий шлях, без перебільшення можна сказати, що фольклорний колектив виріс на кілька порядків. Бо неодноразово ставав лауреатом міжнародних та обласних конкурсів, «засвітився»  і на телебаченні, виступав у програмі  «Фольк-мюзік» Першого національного каналу. Їх виступи завжди прикрашають міські та районні заходи, а глядачі з нетерпінням чекають нових зустрічей з цим самобутнім і талановитим колективом.
Наталія Рудько, директор Вишгородського районного територіального центру, зауважує, що колектив з успіхом «вписується» у будь-який формат заходу – чи це обласний конкурс, чи щедрування у новорічно-різдвяні свята у владному кабінеті чи на виробництві, чи тепла зустріч у районній бібліотеці, чи пам’ятний вечір у міському будинку культури чи офісі терцентру… 
Як відзначила, підсумовуючи виступи на обласному конкурсі працівників соціальної сфери голова журі Світлана Томашевська, надзвичайно приємно бачити у виступі цього аматорського  колективу щирість і захоплення народним мистецтвом, а ще – високий професіоналізм, незважаючи на те, що мало хто з них має музичну освіту: «Колектив надзвичайно вирізняється різноголоссям, справжніми народними чистими голосами. А ваш музичний керівник Віктор Туровський, то взагалі – віртуоз!».
«Коли ми організовували колектив, то музичним керівником у нас був Володимир Ткаченко, – розповідає художній керівник колективу Тамара Шевченко. –  Дякуючи йому ми згуртувались і стали саме тим, чим є сьогодні – фольклорним колективом, який добре знають у Вишгороді і районі. Однак, з об’єктивних причин, Володимир Михайлович зараз з нами не співпрацює, а «воює» з нами, прагне підняти наш мистецький рівень Віктор Олександрович Туровський».
«Це так Тамара Михайлівна жартує, що я з ними «воюю», –  говорить Віктор Олександрович. – Бо тут не «війна», а «співпраця», і мені надзвичайно приємно працювати з цим колективом, котрий завжди у піднесеному настрої, завжди натхненно відгукується на нові твори,  має волю до перемоги і перемагає на  різноманітних конкурсах. А ще – їх виступи завжди заряджають глядачів доброю енергією. Сумна пісня чи весела – не це беремо до уваги, а те, як забринить вона на струнах душі наших глядачів… Прагнемо, щоб вона завжди звучала добром».
Запрошуємо вишгородчан на наш ювілейний концерт, що відбудеться у Будинку культури «Енергетик» 16 травня о 18.00. 

Галина МАКАРЕНКО. Фото автора

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 476 | Додав: slovo
comments powered by Disqus