Головна » 2015 » Грудень » 14 » Для чого потрібен депутат?
12:11
Для чого потрібен депутат?

Більшість наших громадян, обираючи на чергових виборах свого представника у Верховну Раду, уяви не мають: навіщо він їм потрібен. Роблять це по інерції. Народний депутат десь там, щось робить, можливо, у телевізорі чи газеті проскочить, та обов’язково з’явиться на очі перед виборами, аби урочисто щось відкрити або відремонтувати. А його електорат сидить тут невдоволений владою і своїм життям. Але дехто уміє правильно «користуватися» своїм депутатом. Наприклад, як це було у Димері.
Димерчанина В’ячеслава Батечка призвали до АТО. Оскільки родина не мала змоги забезпечити майбутнього бійця абсолютно всім необхідним, у селищній раді матері хлопця порадили звернутися за допомогою до народного депутата, який, як відомо, не один рік активно підтримує АТОшників. Дійсно, Ярослав Москаленко вдягнув хлопця буквально з голови до ніг. 
Скористалася нагодою і Світлана Денисова, яка мешкає по вулиці Соборній: «Якось вийшла з дому і побачила картину – посеред двору дитина гойдається на якійсь іржавій пружині. До мене дійшло – у нас немає розваг, елементарного майданчика для дітей! Я сфотографувала цю картину і надіслала повідомлення у соціальній мережі Ярославу Москаленку. Це було зранку. А в обід мені зателефонували його помічники, щоб сповістити – за тиждень привезуть майданчик». Оскільки дитячі майданчики «під ключ» у нас ніхто не ставить, Світлані Денисовій довелося зайнятися організаційними моментами. Привезений майданчик був завеликий, тому його перенесли до сусіднього двору. А до процесу встановлення залучити сили селищної ради та Димерського комбінату комунальних підприємств. 
У певній мірі пощастило місцевим медикам – матеріальним забезпеченням Димерської районної лікарні нардеп опікується регулярно. До речі, незабаром остаточно вирішаться всі питання і розпочнеться реконструкція приміщень лікарні. Під час чергової зустрічі з депутатом головний лікар закладу Ольга Малошенко звернулася з проханням допомогти придбати найнеобхідніше. Так за деякий час запаси стаціонару та відділення екстреної допомоги поповнилися медикаментами та перев’язочним матеріалом, рентген-кабінет отримав відповідну трубку. А найбільше за всіх раділа медсестра фізіотерапевтичного відділення Ніна Антоненко – у її відділення придбали інгалятори небулайзери, яких до того взагалі там не було!
Напевно, це добре, коли є народний депутат, який працює на постійній основі, а не тільки перед виборами. То чому ж електорату не скористатися цим – поворушитися, якщо в самого не виходить, залучити владу, а не чекати, коли тобі готове подадуть у тарілочці із золотим обідком? 

ФІЛАТОВА.Марія 
Фото Світлани ДЕНИСОВОЇ

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 444 | Додав: slovo
comments powered by Disqus