Головна » 2016 » Серпень » 22 » Дітей реабілітують наукою
11:05
Дітей реабілітують наукою

13 серпня понад 180 дітей, які постраждали від бойових дій на сході України і проходять психологічну реабілітацію в таборі «Лісова застава» взяли участь в унікальному соціальному проекті «Наука їде до дітей». 
Свято науки дітям подарував благодійний фонд «Helpyoung» за підтримки нідерландської благодійної організації «Alert Fund for Youth Activities». Хлопці та дівчата з нелегкою долею на декілька годин поринули в незабутній світ дослідів та відкриттів. Вони не тільки на власні очі побачили «димовуху» із сухого льоду та палаючу руку, а і взяли участь у справжніх фізичних та хімічних експериментах!
«Я ніколи не подумала б, що хімія може бути такою цікавою. Коли рідина змінила колір від мого подиху на неї,  я відчула себе майже чарівницею!» – поділилася враженнями 14-річна Оля з Донецької області.
А 13-річний Антон з Луганської області зізнався: «У такі моменти чогось цікавого та незвичного, як сьогоднішнє шоу, мені здається, що життя дійсно чудове. І навіть забуваю, що я не вдома і чому так сталося». 
Найяскравіший спогад 10-річного Віталія: «Мені дали вогонь у руку. Я думав, що це неможливо і що вся рука буде в опіках, але хіміки вміють творити чудеса, і мені було навіть не боляче. Здавалося, що у мене з’явилася суперздатність. Тепер буду вражати друзів яскравими фотографіями!»
Ось враження  7-річної Аріни: «Було круто, коли ми всіма п’ятьма командами стали у велике коло і взялися за руки. Тільки в одному місці був розірваний ланцюг з рук. У цьому місці дядько взяв якусь штуку з двома ріжками і запустив струм, а хлопчик доторкнувся пальцем до ріжка, і по всіх пройшов струм. Я спочатку злякалася, тому що я не знала, як це буде, а потім почала сміятися, це було дуже цікаво, як по тілу проходить розряд».
А щоб у дітей залишився інтерес до експериментів ще надовго, організатори забезпечили табір неймовірними 3D-пазлами. «Можливо, хтось із дітей тепер точно знає, що хоче стати вченим, присвятити життя розвитку науки і техніки, зробити світ та життя людей в ньому кращим саме таким чином. У будь-якому разі ми віримо, що подібні виїзні шоу дарують користь та радість дітям, і проводити їх потрібно якнайбільше. Наш фонд уже два роки дарує такі наукові свята дітям-сиротам та дітям переселенцям. Ми бачимо в дитячих очах щиру зацікавленість, і це надає нам сили шукати можливості для розвитку цього проекту», – зазначив виконавчий директор фонду «Helpyoung» Рустам Бекназаров. 

Інф. «Лісової застави»

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 364 | Додав: slovo
comments powered by Disqus