Головна » Архів матеріалів

Картоплею… проти нематоди

Картоплею… проти нематоди

Всім добра картопля: смачна, корисна, ситна і одночасно дієтична. І недивно, бульба — це цінне джерело енергії, містить білок, вуглеводи, незамінні амінокислоти і вітаміни. 


До того ж нескладно вирощувати, вона дає високі урожаї на будь-яких грунтах, у тому числі на рихлих і важких. Але останнім часом одним з головних напрямів селекційної роботи стала боротьба проти найнебезпечнішого паразита — картопляної нематоди, яка здатна зменшити або зовсім загубити врожай. 

На картоплі паразитують нас ... Читати далі »

16.03.2013

Без жінки нічого не зробиш, це зрозумів навіть Всевишній...

Без жінки нічого не зробиш, це зрозумів навіть Всевишній...

Усе навколо прокидається, від зимової сплячки, у повітрі вже відчувається подих довгоочікуваної весни, який ніби оживляє кожну рослинку. Свято 8 березня – день краси, жіночності, тендітності пройшло, але питання, якою повинна бути справжня жінка, залишилося. Перебуваючи нещодавно у справах на автостанції «Полісся», я вирішила пошукати відповіді серед чоловіків Вишгородщини, які користуються маршрутками, що обслуговують наш район. Адже хто як не вони знають, якою саме повинна бути справжня жінка? 


Справжня жінка, як витвір мистецтва – незрівнянна, неповторна. Вона повинна бути оригінальною, не схожою на інших. 
16.03.2013

Рятувальники – у «Любистку»

Рятувальники – у «Любистку»

На днях до маленьких вихованців Вишгородського районного дитячого будинку «Любисток», що у Нових Петрівцях, завітали несподівані гості – працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій. 

 
З перших хвилин діти юрбою оточили рятувальників – всім було надзвичайно цікаво подивитися на бойове спорядження та спецтехніку. Спочатку гості нагадали малечі правила поведінки в надзвичайних ситуаціях, розповіли цікаві історії з життя пожежно-рятувальної служби краю та показали пізнавальні мультфільми. Дітлахи із задоволенням брали участь у проведенні запропонованих конкурсів та вікторин на протипожежну тематику. Одним із повчальних моментів тематичного заходу було навчан ... Читати далі »

Скаутинг по-вишгородськи

Скаутинг по-вишгородськи

У нашому районі зростає кількість учнівської молоді, яку приваблює ідея скаутського руху. Скаутинг - сучасний, динамічний, молодіжний рух, що дає можливість дітям реалізувати себе, сприяє їх соціальній активності. 


З вересня 2012 року на базі Ясногородської ЗОШ І-ІІІ ст. діє гурток «Скаути» Вишгородського районного Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» або, правильніше сказати, скаутський патруль. Відкриття такого гуртка стало можливим, дякуючи нестримній енергії молодого педагога Ірини Гонтарь та активній підтримці адміністрації школи, яка всіляко сприяє розвитку скаутського руху серед учнів закладу.  ... Читати далі »

16.03.2013

Вітаємо з Міжнародним жіночим днем!

Вітаємо з Міжнародним жіночим днем!

Дорогі, милі представниці прекрасної статі! 

Прийміть моє найщиріше вітання з найжіночнішим святом у році – 8 березня! 

Жінка – це берегиня сім’ї, основа добра і теплоти. Безмежно вдячні за вашу чутливість і ніжність, красу і мудрість. 

Ви оточуєте близьких людей турботою та увагою, і, незважа ... Читати далі »

09.03.2013

Коротким рядком

Коротким рядком

У храмі святих Бориса і Гліба відбувся урочистий молебень по князю Ярославу Мудрому, який провів протоієрей Димитрій. Великого князя вшановують як святого благовірного, саме 5 березня. Ця дата (за новим стилем) – час упокоєння великого Київського князя. Відомо, що у Вишгороді Ярослав побудував дерев’яну церкву замість храму св. Василія, що згорів, і поховав тіла святих страстотерпців Бориса і Гліба. У нас особливо шанують пам’ять про Ярослава Мудрого. 

Фото Олександра КОВАЛЕНКА 

09.03.2013

Національні інтереси – перш за все

Національні інтереси – перш за все

В Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» відбулася підсумкова прес-конференція Президента України Віктора Януковича.

 
Реалізація реформ в Україні буде активно продовжуватися. Про це заявив Президент України Віктор Янукович, відповідаючи на запитання під час прес-конференції. «Нам треба йти цим шляхом. Реформи не проводяться за рік, за два, за три – треба постійно рухатися вперед, шукати інновації. Прискорений розвиток економіки можливий тільки тоді, коли ми будемо прискорено розвивати країну, вкладати кошти», – наголосив Віктор Янукович. Глава держави підкреслив, що довгий час проведення р ... Читати далі »

09.03.2013

Весну зустрічали, зиму проводжали

Весну зустрічали, зиму проводжали

Минулої суботи Вишгородщина з піснями та частуванням зібрала жителів усіх міст і сіл Київщини аби разом зиму проводжати і весну зустрічати. Наш район вже став для області своєрідним центром проведення культурних і спортивних заходів. 


Так було й цього разу. Вздовж набережної Київського водосховища всі райони області влаштували справжню святкову виставку-продаж різних товарів. Багато була представлена Київщина талантами – тут було все: гармошка, бубон і весела пісня, танці… Щедрі господині виставили на святкові столи десятки видів млинців, вареників, сало, огірки. В мисках, наче згорнувшись від морозу, лежала домашня ковбаска, риба на будь ... Читати далі »

09.03.2013

Привітали іменинників-героїв

Привітали іменинників-героїв

Цього тижня у нашому районі вітали визначних іменинників – Галину Аврамівну Шевченко із Димера та Тимофія Кузьмича Грабовенка, мешканця Катюжанки. 

 
Приємну і почесну місію привітань здійснили керівник громадської приймальні Партії регіонів Марія Дем’янчук та начальник управління агропромислового розвитку Галина Журбенко. 
 
Днями Галина Шевченко відзначила свій 88-й день народження. Галина Аврамівна все життя присвятила галузі сільського господарства – пропрацювала дояркою у радгоспі «Димерській». Вона – Герой Соціалістичної праці, нагороджена орденами Лені ... Читати далі »

Зібралися «Щасливі родини»…

Зібралися «Щасливі родини»…

Напередодні весняного свята у великій залі РДА відбулося чергове засідання клубу «Щаслива родина». Традиційно на заході зібралися багатодітні родини – усі майже у повному складі. 


«Хрещені батьки» присутніх дітлахів – голова РДА Олександр Приходько та заступник голови Валентина Духота також завітали, аби поздоровити мам зі святом 8 березня, а дітям подарувати солодощі. 

Олександр Олексійович розповів про позитивні новини, які цікавлять батьків: «У Нових Петрівцях незабаром з’явиться дитячий ... Читати далі »

09.03.2013
« 1 2 ... 230 231 232 233 234 ... 241 242 »