Головна » Архів матеріалів

Коротким рядком

Коротким рядком

На Київщині реалізовуються нові соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича. Серед основних завдань: збільшення державної допомоги малозабезпеченим родинам (нині – 2508 грн., з липня – 2752, з жовтня – 3127, з 2014 року – 3484 грн.), збільшення в 2013 році надбавки на догляд за дитиною-інвалідом на 25 відсотків (для дітей до 6 років до 729 грн., від 6 до 18 років до 907 грн.). Також передбачається, що цього року буде збільшено соціальну допомогу на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність. На часі – розвиток і оздоровлення обдарованого юнацтва (відкриття обласних і всеукраїнських літніх шкіл для талановитих). Буде дано старт президентській програмі «Інтелектуальне майбутнє України». У полі зору – модернізація дитячих спортма ... Читати далі »

16.03.2013

Лікарська мудрість Олександра Вознюка

Лікарська мудрість Олександра Вознюка

«У житті головне – померти правильно, вчасно і без болю…», – казав колись один з досить відомих у моєму селі Суха Калигірка лікарів. Почути подібну сентенцію від сільського лікаря, перейменованого нині в сімейного, кот рий в ті далекі вже роки від народження спостерігав і лікував мене, здавалося вершиною цинізму. 


– Смерть у білому халаті, – охрестив я його тоді. 

– Який чуйний, гарний і добрий чолов’яга. Вранці трави в полі збирає. Днями морочиться з цілющими напоями. Тютюн вирощує. Астмати ... Читати далі »

16.03.2013

Позачергова сесія: законність – понад усе

Позачергова сесія: законність – понад усе

У вівторок відбулася позачергова ХХI сесія Вишгородської міської ради. На порядку денному, крім єдиного зазначеного питання щодо встановлення та зміни меж міста Києва за рахунок земель Вишгородської міської ради, гаряче обговорили ще й вирубку лісу по вул. Кургузова. На засіданні крім депутатів і працівників міської ради, були присутні мешканці міста. Люди прийшли відстоювати своє право за «наочний посібник» прихопили плакати та стовбур дерева, який прилаштували біля трибуни. Провів сесію міський голова Віктор Решетняк. 


Діалог між владою та людьми проходив досить важко – деякі вишгородці своєю поведінкою лише провокували розпалення прист ... Читати далі »

16.03.2013

Демографічна ситуація на Вишгородщині

Демографічна ситуація на Вишгородщині

Станом на 1 січня 2013 року на Вишгородщині проживало 72500 осіб. Чисельність населення у місті Вишгород становила 26536 осіб, в смт Димер – 5789 осіб. За січень-грудень 2012 року чисельність населення району збільшилась на 457 осіб. 


Збільшення чисельності населення району відбулося виключно за рахунок міграційного приросту (657 осіб), водночас зафіксовано природне скорочення населення (700 осіб). На постійне місце проживання в район прибуло 1692 мешканці, вибуло за межі Вишгородщини 1035 осіб. 

16.03.2013

Вишгородщина починалася з Київської ГЕС

Вишгородщина починалася з Київської ГЕС

Недаремно вважається, що найбільшим скарбом будь-якого краю є його люди, котрі повсякчас прагнуть прославити, увіковічити, зробити щось корисне для своєї малої батьківщини. От і наша Вишгородщина може похвалитися такими мешканцями-ентузіастами, серед яких – Ольга ТИРСЬКА. 


Ольга Олександрівна приїхала до Вишгорода у 1961 році з далекого Сибіру на будівництво Київської ГЕС. За фахом вона – інженер-будівельник, гідротехнік, а за покликанням – талановитий організатор, будівничий, шанувальник історії та краєзнавства. 

16.03.2013

Свобода

Свобода

У попередніх публікаціях я вже наголошував на тому, що виховати людину – це, перш за все, пробудити в ній духовні переживання й відкрити їй доступ до духовного досвіду. Саме це навчить її відрізняти добро від зла, пізнати, що є мудрість, шляхетність, відвага, честь, служіння. Саме це зробить її віру – релігійною! Найглибшим і наймогутнішим джерелом духовного досвіду є любов. 


Не логіка й докази, не власне вольове рішення чи наказ приведуть людину до віри. Людина може увірувати не з примусу, чи наказу, але тільки тоді, коли вільною волею і просвітленим серцем, духовно прозрівши, пізнає Бога, який є Любов. 
16.03.2013

Декларування доходів триває

Декларування доходів триває

Широке коло актуальних питань обговорювалось із представниками громадських організацій району з питань висвітлення результатів роботи податкової інспекції, розпочатої кампанії декларування та легалізації доходів громадян під час засідання «круглого столу» в ДПІ у Вишгородському районі. 


Як повідомила учасникам засідання заступник начальника ДПІ Тетяна Коцюбира, завдяки сумлінній праці працівників Вишгородської податкової інспекції за січень цього року до зведеного бюджету мобілізовано 50618,7 тис. грн., що на 4,3 відсотки більше прогнозного показника. Так, до держбюджету додатково надійшло 551,1 тис. грн, а до місцевого – 738,5 тис. грн.& ... Читати далі »

16.03.2013

Нескорений отаман Струк

Нескорений отаман Струк

Серед видатних постатей національно-визвольних змагань 20-х років минулого століття на Київщині варто виокремити таку колоритну і, водночас, суперечливу особистість як отаман Ілько Тимофійович Струк. Людина, яка неодноразово побувала в кожному селі нашого району, в загонах якого воювало багато наших земляків. Тим більше, що Струк користувався повагою і підтримкою селян і був їх першим захисником. 

 
Ілько Струк народився 18 грудня 1896 року в селі Грині Горностайпільської волості Чорнобильського повіту у сім’ї хліборобів. Закінчив земську школу, працював народним учителем. Коли розпочалася Перша світова війна, був призваний на Балтійський флот, служив на кораблі «Штандарт&ra ... Читати далі »

Інтернет-шахраїв – до відповідальності

Інтернет-шахраїв – до відповідальності

Минулого тижня співробітники Київської обласної податкової міліції проінформували, як успішно борються з контрабандою в аеропорту «Бориспіль», ліквідовують підпільні цехи з виготовлення алкогольної та тютюнової продукції, а незабаром впритул візьмуться за шахраїв в Інтернеті. 


Провів прес-конференцію перший заступник голови начальника управління податкової міліції ДПС у Київській області Володимир Тесленко. Він розповів про резонансні злочини та основні напрями роботи податкової, про основні схеми реалізації товарів, «відмивання» грошей, псевдотранзити, розмитнення з метою ухилення від податків. Він наголосив, що податківці охоче співпрац ... Читати далі »

16.03.2013

Тарифами зацікавилася прокуратура

Тарифами зацікавилася прокуратура

У середу, вранці, на площі Шевченка, перед адмінбудинком відбувся мітинг. Люди протестували проти тарифів на житлово-комунальні послуги, тарифів за проїзд та незадовільного транспортного обслуговування. Аби більше сотні мітингуючих не замерзли (адже на площу прийшли пенсіонери, люди похилого віку) і можна було конструктивно провести розмову, їх запросили до великої зали адмінбудинку. 


На переговори з учасниками мітингу прийшли заступник голови РДА Олег Міщенко, заступник міського голови Олександр Ростовцев та заступник голови Київської облдержадміністрації Володимир Максименко, який проводив прийом громадян. Тож він разом із представникам ... Читати далі »

16.03.2013
« 1 2 ... 229 230 231 232 233 ... 241 242 »