Головна » Архів матеріалів

«Золотий бузок» у саду

«Золотий бузок» у саду

Через рясне цвітіння форзицію називають «золотим дощем», «золотим бузком». 


Навіть після цвітіння рослина не втрачає привабливості: на зміну золотистим квіткам з’являється овально-довгасте світлозелене листя, яке зберігає соковите забарвлення до самих заморозків. 

Розмножувати форзицію насінням довго. Найбільш ефективний і швидкий спосіб розмноження вегетативний. Навесні маткові кущі форзиції зрізують на пень, а протягом літа відростають молоді пагони. Восени ці пагони пригинають і укладають ... Читати далі »

30.03.2013

Президентський кадровий резерв "Нова еліта нації"

Президентський кадровий резерв

Оголошення про проведення конкурсу з добору кандидатів до Президентського кадрового резерву "Нова еліта нації" у 2013 році

На виконання Указу Президента України від 05.04.2012 №246 "ПРо Президентський кадровий реєстр "Нова еліта нації" оголошується конкурс з добору кандидатів до Президентського кадрового резерву "Нова еліта нації" у 2013 році.

27.03.2013

Наше минуле – коріння майбутнього

Наше минуле – коріння майбутнього

Цього тижня відбулася траурна панахида по відомому українському краєзнавцю Лаврентію Похилевичу. 18 березня минуло 120 років з дня його смерті. 


Згадували видатного науковця у нашому районі не випадково – адже саме у Любимівці прожив свої останні роки Лаврентій Іванович, тут його і поховано (упродовж своєї історії село багаторазово змінювало назву: Любимівка (1640 р.), Воздвиженськ (1859 р.), Мануїльськ (1918 р.), Соснівка (1954 р.) і знову Любимівка (1963 р.). 

Участь у поминальному заході ... Читати далі »

23.03.2013

Першими прибули пожежники

Першими прибули пожежники

Минулої неділі у Вишгороді сталася пожежа підвищеного рівня: вогонь спалахнув по вул. Шкільній у двоповерховій будівлі, де розмістилися торговий центр «Сяйво», хімчистка, банк та інші організації. Надзвичайну подію зафіксували на фото та відео мешканці прилег лих багатоповерхівок. Вогонь виник у приміщенні хімчистки ймовірно через розгерметизацію газового балону (багато хто чув звук якогось вибуху, але не надав цьому значення). На місце події оперативно прибули пожежники, «швидка», міліція. Пожеж такого рівня рятувальники, на щастя, давно не пам’ятають. 


– На місці події працювало п’ять одиниць техніки та тридцять чоловік, – розповів Серг ... Читати далі »

23.03.2013

Основна тема – отримання «чорнобильських»

Основна тема – отримання «чорнобильських»

Нещодавно народний депутат України Ярослав Москаленко провів ряд зустрічей зі своїми виборцями у декількох районах Київської області, зокрема у Вишгородському. Про нагальні теми, що турбують наших громадян, Ярослав Миколайович розповів нашому кореспонденту. 


– Я відзначив би одну з «гарячих» тем, що об’єднує більшість – виплата «чорнобильських», – розпочав він розмову. – Мої виборці – це мешканці районів, що постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Цілком закономірно, що ця тема у них номер один. Найбільше невдоволення у тих громадян, які мають на руках позитивні рішення суду. 
23.03.2013

Коротким рядком

Коротким рядком

Україна активно проводить реформи, спрямовані на модернізацію країни та її інтеграцію до Європейського Союзу, заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі із заступником Держсекретаря США з політичних питань Венді Шерман. Він додав, що велика кількість реформ, які зараз здійснюються в Україні, розроблені за допомогою міжнародних експертів, у тому числі експертів зі США. «Сьогоднішній порядок денний насичений підготовкою і вирішенням питань, які спрямовані на інтеграцію України з ЄС. Ми сподіваємося, що виконаємо ці непрості завдання, і вже в листопаді цього року на саміті у Вільнюсі буде підписана Угода про асоціацію та створення ЗВТ з ЄС», – заявив Президент України. 


23.03.2013

«У нас страхують, з нами відпочивають…»

«У нас страхують, з нами відпочивають…»

Відповідно до статті 46 Конституції України, громадяни мають право на соціальний захист. Це право гарантується загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, тобто, системою прав, обов’язків і гарантій, яка передбачає надання соціального захисту (що включає матеріальне забезпечення громадян у визначених законом випадках) за рахунок грошових фондів, що формуються шляхом сплати страхових внесків роботодавцями, громадянами, а також за рахунок бюджетних та інших джерел, не заборонених законодавством. У нашому районі питаннями обов’язкового соцстрахування займається Вишгородська міжрайонна виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. На питання кореспондента «Слова» відповіла директор цієї установи Людмила БОНДАРЧУК. 

23.03.2013

Петрарка і Пастернак – у Старих Петрівцях

Петрарка і Пастернак – у Старих Петрівцях

У Старопетрівській школі – подвійне свято. Проводи зими і зустріч гостей. Гості – це ми, вчителі світової літератури з обох берегів Дніпра, члени районного методичного об’єднання, що прибули до колеги Валентини Рябушенко. А вона – «іменинниця». Запрошує на відкритий урок-дійство «Через віки – з любов’ю». 

 
Любов, кохання… Старі як світ і вічно нові почуття, без яких він перестав би існувати. І про це розповідали вихованці Валентини Григорівни, учні 11-го класу Старопетрівської середньої школи. Розповідали так, як відчувають, як переживають сімнадцятирічні: щиро, ніжно, з тремтінням, а іноді й з гумором. Пригадали, як ко ... Читати далі »

Народження діорами

Народження діорами

Іван Бурдак у матеріалі «Будівничі Вишгородського краю», надрукованому газетою «Слово» з нагоди 40-річчя утворення Вишгородського району, докладно зупинився на історії створення діорами «Лютізький плацдарм». Мені ж, як безпосередньому учаснику народ ження діорами, хочеться додати деякі подробиці. 


В червні 1975 року заступник начальника Київського обласного управління культури Микола Орел та я – тодішній завідуючий Вишгородським районним відділом культури були відряджені в Москву на студію військових художників ім. М.Б. Грекова для розгляду та погодження ескізного проекту діорами «Лютізький плацдарм» від імені замовника. Так співпало, що ... Читати далі »

23.03.2013

Сплата внесків до Пенсійного фонду – справа обов’язкова

Сплата внесків до Пенсійного фонду – справа обов’язкова

Одним із найголовніших завдань, поставлених перед органами Пенсійного фонду, є збирання та акумулювання коштів, призначених для пенсійного забезпечення. Передбачається, що єдиний соціальний внесок має надходити в бюджет Фонду своєчасно та в повному обсязі. Однак, не всі підприємства та громадяни є сумлінними платниками. Невиконання обов’язків зі сплати єдиного внеску створює чимало проблем і для Пенсійного фонду, і для самих платників. А для працівників підприємств-боржників це є справжня біда, бо саме вони несуть матеріальні збитки тому, що основною умовою включення періодів роботи до страхового стажу для обчислення пенсій за віком згідно з нормами діючого пенсійного законодавства є сплата єдиного внеску до Пенсійного фонду. 

23.03.2013
« 1 2 ... 227 228 229 230 231 ... 241 242 »