Головна » 2018 » Серпень » 16

Робота непомітна, але надзвичайно важлива

Робота непомітна, але надзвичайно важлива

Щороку у другу неділю серпня працівники ветеринарної медицини відзначають професійне свято. З цієї нагоди 9 серпня у Вишгородському районному будинку культури «Енергетик» відбулися обласні урочисті заходи з нагоди Дня працівників ветеринарної медицини.
Привітати працівників цієї важливої галузі завітали заступник голови Київської облдержадміністрації Іван Турчак, голова Вишгородської райдержадміністрації Вячеслав Савенок, голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа, начальник головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Олена Матвієнко.
Вячеслав Савенок подякував працівникам галузі за постійну співпрацю з управлінням Держ­продспоживслужби у Вишгородському районі, за щоденну кропітку ... Читати далі »

Лише у снах квітучий рідний край

Лише у снах квітучий рідний край

На водах Київського водосховища відбулася знакова подія - історики, представники вишгородської міськради та мешканці затоплених сіл вийшли у Київське море вшанувати пам’ять сіл, затоплених 55 років тому, 11 серпня 1963 року.  
Тисячоліттями понад Дніпром тулилися прадавні села з вибіленими хатками в обрамленні квітучих лугів, озер та розкішних лісів. Риби, звірини, пасовищ – вистачало на всіх з лишком. Тож недарма на цей слов’янський рай накочувалися орди монголо-татар, ляхів, кримчаків. Але як не нищили села чужинці, як не гнітили, вони відроджувалися знову і знову. Тут люди пережили голодомори і репресії, німецьку окупацію, вивезення в неволю, а після звільнення від нацистів у роки Другої світової війни пережили і зачистку чоловіків на фронт –  &nbs ... Читати далі »

Пожежники відшліфовували майстерність

Пожежники відшліфовували майстерність

Дев’ятого серпня на 14-му поверсі житлового комплексу «Ярославичі» у Вишгороді виникла пожежа. На місце події прибули співробітники двох відділень 37-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Вишгорода та 39-ДПРЧ с. Нові Петрівці. 
До операції задіяли сімнадцять спеціалістів та три одиниці техніки. Через недбалість місцевих жителів службі оперативного реагування було важко дістатися до місця пожежі. Згаявши час на перепаркування легковиків, співробітники пожежно-рятувальної служби не втратили ані хвилини, прийняли рішення про евакуацію потерпілих. Пожежники визволили із вогняних лап двох постраждалих та успішно загасили вогнище. Ніхто під час навчальної операції не постраждав. Тоді як пожежники Вишгородщини відшліфовували навички у організації швидкого реагу ... Читати далі »