Головна » 2013 » Червень » 29 » Працювати для людей
10:46
Працювати для людей
У ХІХ ст. Козаровичі – це село в 7-ми верстах від Демидова і в 40-ка від Києва на лівому боці річки Ірпеня. Як писав відомий український краєзнавець Лаврентій Похилевич: «Жителів обох статей: православних 903, римських католиків 7. У 1783 році було жителів 433 у 77 дворах. У назві села чується ім’я давніх козаров, сусідів Полян. Але про початок та заснування його не збереглося ніяких переказів у місцевих жителів. Навіть немає таких слідів давнини поселення, які бачимо в Демидові та Димері, хоча розташування Козарович при впадінні судноплавного колись Ірпеня у Дніпро дає цій місцевості перевагу перед тими. У ХVІІ столітті Козаровичі належали Межигірському монастирю. 

…У Козаровичском маєтку вважається землі 12675 десятин. У Козаровичі економія містить до 2000 шпанских овець. 

Церква Покровська , дерев’яна, 6-го класу; землі має указную пропорцію; побудована 1720 року. Але і раніше церква існувала.» 

У наш час це село входить до Вишгородського району та розташоване на березі Київського водосховища. Населення за переписом 2001 року складало 1804 людини. 

Сьогоднішній наш співрозмовник – голова Козаровицької сільради Володимир Овсієнко: 

– Головним у діяльності сільської ради вважаю забезпечення належних умов для проживання мешканців села, належне функціонування об’єктів соціальної сфери та вирішення життєвих питань громади, покращення її добробуту. Своїми силами виконати такий обсяг було б важко. Тому вдячний за співпрацю депутату районної ради Лідії Кордон, завдяки якій вдалося привести сільський бюджет до профіциту, що сприяє забезпеченню в повному обсязі видатків за захищеними статтями на утримання виконавчого апарату сільської ради, а також дає змогу поліпшувати матеріально-технічну базу села та розвивати його інфра структуру. 

Як приклад – встановлення теп лих вікон та придбання для фельд шерсько-акушерського пунк ту обладнання та меблів на загальну суму понад 45 тис. грн. 

Не оминаємо увагою й місцеву школу, для якої закупили методичні стенди для кабінетів, столи письмові, мультимедійну дошку, цифровий фотоапарат, дві колонки з підсилювачем, два радіомікрофони, м’які стільці, магнітофон. Сільську бібліотеку обладнали інформаційними стендами, обігрівачами. Виділено кошти на заміну вікон. 

Підтримуємо ми й художню самодіяльність, закуповуючи музичне обладнання. Для маленьких жителів села придбано та облаштовано дитячий майданчик. Також сільська рада турбується про організацію та відзначення свят мешканцями села. 

Прийнято Програму оздоровлення та відпочинку дітей Козаровицької територіальної громади. В 2012 році відпочивали в дитячих таборах 30 дітей наших односельців. У червні цього року їде на відпочинок до смт Лазурне 19 дітей. Загальна сума оздоровлення складає майже 76 тис. грн, тож цьому питанню приділяємо велику увагу. 

За рахунок бюджетних коштів розроблено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт доріг по вулицях Молодогвардійська, Щорса, Нова, Ірпінська, частина вулиці Леніна. 

Не оминаємо своєю увагою і проблеми соціально незахищених мешканців села, надається матеріальна допомога одиноким громадянам, дітям-інвалідам, дітям-сиротам та малозабезпеченим сім’ям. 

При сільській раді працює підприємство «Комунальник», завдяки якому в стислі строки ліквідовуються прориви водомережі села, проводяться ремонти задвижок та оглядових колодців. Також постійно проводяться профілактичні роботи, хлорування води. 

Багато зроблено й в сфері земельних відносин. На сьогодні охоплено приватизацією більше 95 відсотків домогосподарств, оформлено та отримано державний акт на право постійного користування земельною ділянкою сільської школи, державний акт на право постійного користування земельною ділянкою сільського ФАПу, державні акти на право постійного користування земельними ділянками під будівлею сільської ради, будівлею колишнього дитячого садка, дитячого майданчика, братської могили, стадіона, торгівельного майданчика. 

Закінчуємо роботи з виготовлення державних актів на право постійного користування земельними ділянками під артезіанськими свердловинами. 

Завдяки сприянню народного депутата України Ярослава Москаленка, голови Вишгородської районної державної адміністрації Олександра Приходька та депутата районної ради Лідії Кордон, було проведено капітальний ремонт дороги на вулиці Щорса, частини вулиці Леніна. 

Щороку восени проводимо День села. Ми не просто влаштовуємо свято для громади, а також намагаємося вшанувати людей достойних, які проявили себе в різних сферах життя села.
 
Одним із найактивніших учасників культурно-масових заходів, які проводяться в нашому населеному пункті є колектив та учні Козаровицької школи на чолі з Олексієм Мірошниченком. 

Особлива увага приділяється чистоті та порядку нашого села, зокрема розглядаються питання з освітлення вулиць, ремонту доріг, озеленення території та очистки аварійно-небезпечних дерев. На даний час розробляється проектно-кошторисна документація на продовження лінії вуличного освітлення до автошляху Київ - Димер. 

Згідно рішення № 239 -20-УІ від 05.06.2013 року затверджено офіційний герб та прапор села Козаровичі (автор проектів - голова Українського геральдичного товариства А.Б. Гречило) 

За активної участі депутата районної ради Лідії Кордон, депутатів сільської ради, членів виконавчого комітету, працівників освіти, торгівлі, комунального підприємства та апарату сільської ради проводяться планові суботники по прибиранню території. 

Щось виконується на найвищому рівні, десь потрібно допрацювати. Усі позитивні зміни у житті села здійснюються за безпосередньої участі та підтримки жителів села, завдяки їх наполегливій праці та небайдужому ставленню до громадських обов’язків. Маю тверде переконання, що разом з депутатами, членами виконкому, з допомогою сільської громади ми зможемо і будемо робити все для того, щоб наше село з кожним днем ставало кращим. На завершення хочу висловити щиру подяку за розуміння, підтримку та допомогу народному депутату України Ярославу Миколайовичу Москаленку, голові Вишгородської районної державної адміністрації Олександру Олексійовичу Приходьку, голові Вишгородської районної ради Олександру Юрійовичу Носалю, депутату районної ради Лідії Степанівні Кордон та всім тим, хто, як кажуть, підставляє плече. 

Від усього серця вітаю всіх із святом - Днем Конституції України. Зичу вам, дорогі односельчани, нових успіхів та звершень, щастя та добробуту, здоров’я та сімейного благополуччя! 

Нехай здійснюються всі ваші надії та заповітні бажання! 

Підготував Володимир ПОТАПОВ, «Слово»
Переглядів: 994 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus