Головна » 2015 » Лютий » 21 » Зробити корисне від щирого серця
11:19
Зробити корисне від щирого серця
Ми, звичайні діти і прості школярі, не можемо брати участь у бойових діях безпосередньо і допомагати там, в АТО,  проте це не означає, що ми сидимо осторонь склавши руки.  Наша школа безпосередньо співпрацює з волонтерськими організаціями, про роботу з якими я і хочу розповісти у своєму дописі.
 
Волонтерський рух в Лютізькій школі розпочато зі співпраці з Всеукраїнським центром реабілітації інвалідів. Ми їздимо туди з концертами, розважальними програмами. Вони ж до нас приїздять здебільшого проводити майстер-класи. Найближчим часом заплановано проведення майстер-класу перукарів, де наші красуні стануть моделями.
 
Волонтерський рух дуже поширився. Охоплені увагою волонтерів вдови, діти війни, інваліди та учасники бойових дій, воїни-інтернаціоналісти, а зараз і переселенці із АТО. Нашу школу відвідують 15 учнів-переселенців.
 
Сім жителів нашого села проходять службу в зоні АТО.  Комітет з волонтерського руху запропонував нам допомогти їм, і вже з вересня ми виготовляли державну символіку для форми, писали листи воїнам.            
 
У грудні школа брала участь в акції «Зігрій солдата», де кожен приніс або виготовив бавовняні шкарпетки, теплий светр  або  самостійно зв’язаний шарф захиснику, щоб з приходом морозів у нього були сили для протистояння ворогові. Зібрано понад 250 пар шкарпеток, рукавиць, шапок та інших теплих речей, які відправлено на схід. Чимало зібрано джемперів, кожухів, шуб, пальт, засобів особистої гігієни, чаю, кави, печива та іншого.
 
Нещодавно ми привітали гвардійців частини А3723, яка базується неподалік, привітали зі святом, побажали їм миру та перемоги. А від воїнів отримали прапор, який зараз знаходиться на вході у школі. Він, як щоденне нагадування, що ми мусимо щось робити для перемоги та миру. Командний склад частини А3723 подякував учителям та учням школи за співпрацю.
 
Нині учні шостого класу разом із батьками готують картину-оберіг – величезне панно у вигляді карти України з ляльками-«мотанками». Його теж відправлять в зону, де базуються наші хлопці.
 
А нещодавно волонтери запропонували нам виготовляти захисні та маскувальні халати-«кікімори» для снайперів і розвідників. Спочатку методику плетіння освоїли заступник директора з виховної роботи Олена Кирієнко та вчитель трудового навчання  Валентина Дідовець. Учні, починаючи з шестикласників, в’яжуть вузлики на спеціальних сітках, пошитих у вигляді накидки. 
 
Учні початкової ланки дуже часто звертаються до послуг «Укрпошти» аби відправити чергову партію листів, малюнків,  привітань. Український солдат для них є справжнім втіленням героїзму, і багато хто мріє бути схожим на нього. Зробити корисне захиснику Вітчизни від  щирого серця – для нас найголовніше. 
 
Оксана МАРТИНКОВА,
учениця Лютізької ЗОШ I-III ст., школа журналістики ЦТ «Дивосвіт»
Фото Юлії МУРЗАК
Категорія: Лютізька громада | Переглядів: 753 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus