Головна » 2014 » Травень » 3 » Змагалися юні пожежники
10:24
Змагалися юні пожежники
За багаторічною традицією, уже двадцятий рік поспіль проводиться Всеукраїнський фестиваль дружин юних пожежних (ДЮП). Дітлахи Київщини цікавляться та беруть активну участь у фестивалі, з кожним роком їх чисельність збільшується. Не є винятком і Вишгородський район – 25 квітня  відбувся  перший етап фестивалю. Заявки на участь подали команди дев’яти  загальноосвітніх закладів району.
 
Учасників гостинно приймав Вишгородський районний Центр творчості «Дивосвіт». Упродовж трьох годин зал наповнювався чудовими мелодіями, шаленою енергією, позитивними емоціями і чарівними посмішками хлопців і дівчат.
 
Конкурс «Домашнє завдання», за темою «Про безпеку пам’ятай, цінуй життя – у лихо не потрапляй», є найулюбленішим як для вболівальників, так і для журі. Учасники демонстрували свої здібності – від дотепного гумору до театральних мініатюр. Лейтмотивом виступів, усіх без винятку команд, було одне – правила безпеки треба знати і пам’ятати, а в разі біди слід телефонувати до працівників ДСНС за номером «101». 
 
Виставляючи оцінки, судді звертали увагу на артистизм, кмітливість. дотепність, змістовність, оригінальність та на хореографічну і вокальну майстерність.
 
За результатами змагань було визначено переможців: команда ДЮП  Нищедубечанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  завоювала почесне перше місце, друге посіла команда ДЮП Вишгородської гімназії «Інтелект» і третє місце розділили між собою команди ДЮП Димерської гімназії та Вишгородська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1. Жоден із учасників фестивалю не залишився без почесної грамоти за участь, команди-призери  отримали грамоти та подарунки за перемогу. 
 
На фестивалі були заступник начальника відділу ДСНС у Вишгородському районі, підполковник Володимир Веремеєнко та інспектор Вишгородського РВ ГУ ДСНС України у Київській області, лейтенант служби цивільного захисту Ігор Рибець, які розповіли дітям про таємниці професії пожежного та продемонстрували спорядження вогнеборця. Адже хтось із них обов’язково стане пожежником.
 
Олексій СЛОБІДСЬКИЙ, «Слово»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 794 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus