Головна » 2017 » Грудень » 21 » Зірка спогадів шкільного дитинства
19:03
Зірка спогадів шкільного дитинства

Є на землі дороге серцю місце… Берег дитинства, країна дитячих мрій, храм науки… Все це втілюється в єдиному понятті – рідна школа… Схиляються до самого даху наші крислаті тополі, посаджені руками перших випускників… Як непомітно плине час… 
14 грудня наша затишна шкільна оселя наповнилася чудовою музикою ювілейного свята… Зіркою спогадів злетіло шкільне дитинство… Випускники школи і сивочолі вчителі-пенсіонери, почесні гості і мудрі педагоги зібралися в шкільній світлиці на величне свято… Гортаючи шкільний фотоальбом, кожен згадував безтурботне дитинство та юність. Старі, пожовклі від часу фотографії спонукали вирушити в дивовижну подорож у часі та просторі: від минулого – у сьогодення та майбуття.
Розділити радість ювілейного свята прийшли Старопетрівський сільський голова Ростислав Єрема, директор фабрики «Чіпси ЛЮКС» Олександр Кудрик, начальник відділу освіти РДА Тетяна Фороща, радник голови районної ради Олександр Ростовцев, депутат районної ради Сергій Миронов, Анатолій Бондаренко – син першого директора школи Світлани Йосипівни Бондаренко та  донька Тамара Павлівна Павлусенко. Завітали також директори навчальних закладів Вишгородського району: Інна Шубко, Олексій Гайденко, Тетяна Волосовська, Наталія Кисіль, колишні директори  школи Григорій Нечипоренко та Людмила Никонорова, почесні випускники школи – артистка народного хору, солістка українського академічного фольклорно-етнографічного ансамблю «Калина» Тетяна Яременко, студенти коледжу культури і мистецтв Марія та Анастасія Коломійці, автор проекту «Зазирни у минуле» Алла Хилько, медалісти, перші випускники, учасники АТО.
Звучали зворушливі пісні, запальними  танцями нас радували вихованці хореографічного колективу «Вишеград» та «Па де данс» («Джерело»).
А який же день народження без подарунків? Вчителі та школярі щиро вдячні за привітання та подарунки голові райдержадміністрації Вячеславу Савенку, голові районної ради Ростиславу Кириченку,  Старопетрівському сільському голові Ростиславу Єремі, депутату районної ради Сергію Миронову.
З 1978 по 2017 рік у школі відбулося  39 випусків, а це понад шість тисяч учнів, які отримали атестати про повну середню освіту, 33 – нагороджені золотими медалями, 9 – срібними. Сьогодні наші випускники живуть і працюють в різних куточках світу – Перу, Туреччині, Австралії, Америці, ОАЕ, Польщі.
Пам’ять повертає  колишніх учнів до тих, хто дав їм крила для першого злету, хто навчав любити і цінувати себе, рідне село, нашу Україну.
Школо наша! Радість наша! Ти живеш і житимеш завжди в нашому серці як свідок неповторної юності. Спів і дитячий сміх ще не раз звучатимуть у твоїх коридорах, хтось знову сидітиме за партами. І наші любі вчителі знову віддаватимуть малечі частинку свого щедрого, доброго серця.

Інф. Старопетрівської ЗОШ

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 538 | Додав: slovo
comments powered by Disqus