Головна » 2015 » Березень » 21 » Зійшлися пазли у дивовижну картину
10:33
Зійшлися пазли у дивовижну картину
У фонді «Святої Ольги» під патронатом партії «Воля» та Всеукраїнської громадської організації «Молода країна» пройшла виставка робіт вихованців ВРЦХТДЮМ «Дивосвіт» – гуртків образотворчого мистецтва «Колібрі», яким керує Ольга Носак та декоративно-ужиткового мистецтва «Чарівні кольори», керованим Любов’ю Янішевською.
 
На виставці представлені  понад 50 дитячих картин живопису, а саме – графіка, гуаш, акварель та понад 70 рукодільних робіт, об’єднаних у панно, картини та різноманітні композиції. У їх виготовленні використовувалися різні техніки, найпоширеніші з яких – вишивка, тканинна аплікація, м’яка іграшка, лялька-мотанка,  вишивка стрічкою і бісером. Складені з окремих фрагментів та об’єднані єдиним творчим задумом, зібрані, як пазли, разом, вони відтворювали дивовижні картини, від яких не можна було відірвати очей. Хотілося ними милуватися й милуватися. І правда, відвідувачі підходили до панно, розглядали їх, торкалися руками виробів, тому що від них йшла  шалена енергетика. Навіть самі дітки дивувалися, як гарно у них усе вийшло. Адже кожен з них вдома виготовляв якусь окрему деталь чи фрагмент, а загальну картину побачили тільки тут, на вернісажі.
 
– Це дуже важливо, – зазначила  заступник директора ЦТ «Дивосвіт» Оксана Данилова, – щоби діти виставлялися як справжні професіонали на подібних вернісажах, щоб їхні батьки бачили роботи своїх дітей, щоби могли всі разом зібратися і поспілкуватися, запросити своїх знайомих відвідати виставку і на власні очі побачити цю красу, створену дитячими руками.
 
– Основний вид діяльності благодійного фонду «Святої Ольги», – наголосив її голова Володимир Малишев, – охорона здоров’я та надання соціальної допомоги. Та не менш важливим для нас є культурно-просвітницька робота з дитячими творчими центрами, зокрема з нашими давніми друзями, гуртківцями ЦТ «Дивосвіт». Ми завжди раді бачити їх у себе в гостях, відвідувати їхні заходи, всебічно підтримувати і надавати допомогу. От і сьогодні ми приготували для юних талантів солодкі подарункові набори, які отримає кожний вихованець з вищеназваних гуртків. Наша виставка триватиме деякий час, тому запрошуємо жителів і гостей міста відвідати її та прилучитися до культурного доробку дітей з творчого Центру «Дивосвіт».
 
Анастасія НЕПОКРИТОВА,
школа журналістики ЦТ «Дивосвіт»
Фото Анни ШОСТАК
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 458 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus