Головна » 2014 » Квітень » 5 » Зібрані кошти – сім’ям героїв
10:55
Зібрані кошти – сім’ям героїв
Минулої середи відбулася передача матеріальних коштів, зібраних мешканцями Вишгородського району, сім’ям загиб­лих на Майдані героїв – Ігоря Пехенька та Володимира  Кіщука. Родина пораненого від вибуху гранати Володимира Куприка також отримала подяку вишгородців та грошове відшкодування від представників Народної ради Трохима Іванова, депутатів районної ради Геннадія Панамарчука та Тетяни Попової. 
 
– Ініціаторами збору коштів від імені вишгородчан виступила Народна рада, – говорить один з її очільників Трохим Іванов. – Ми переймалися організацією заходу, слідкували за його проведенням. Накопиченням та розподілом коштів переймалися окремі депутати районної ради, від імені яких матеріальну допомогу передали  Геннадій Понамарчук та Тетяна Попова. 
 
Розповідаючи про цей захід, депутат райради  Тетяна Попова, зокрема, зазначила, що благодійні акції в аптеках, що їй належать, є практично постійно діючими, оскільки в складних умовах сьогодення хтось із жителів району, чи не щодня  потерпає від нестачі коштів на лікування і потребує постійної опіки з боку  небайдужих людей.
 
Горе сім’ї, яка втратила годувальника (сім’я Кіщуків із Димера), або єдиного сина (сім’я Надії Пихенько  та Федора Сливканича) важко передати словами.
 
– Матеріальна допомога – один з можливих способів хоч трохи полегшити вирішення щоденних побутових проблеми, – каже Геннадій Панамарчук. А Володимир  Куприк, важко поранений учасник подій на Майдані, сумно додає:  – Шкода і незрозуміло мені, що калічили нас свої, брати по крові, а лікували й ставили на ноги чужі люди і колишні вороги. Німці лікували нас без­коштовно і тривалий час.
 
Кожна сім’я отримала по 1900 гривень матеріальної допомоги від небайдужих вишгородчан.  Багатодітна сім’я Кіщуків просить владу розглянути  питання про назву однієї з вулиць Димера іменем їх батька-героя. А мати Ігоря Пехенька звернулася  до присутніх депутатів  з пропозицією встановити пам’ятну дошку у Вишгороді на згадку про її єдиного сина та про надання їй місця для особистого поховання поряд із сином. Люди щиро сподіваються, що їхнє прохання міська влада виконає. Народна рада  та Самооборона, депутати міста і району висловлюють щиру вдячність жителям міста й району за те, що залишилися небайдужими до чужого горя і внесли посильну матеріальну допомогу сім’ям людей, які загинули на Майдані.
 
Юрій ГОРОВИЙ, «Слово»
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 431 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus