Головна » 2018 » Листопад » 29 » Живописні фарби енкаустики
19:30
Живописні фарби енкаустики

У Вишгородському районному Центрі художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» 23 листопада відбувся майстер-клас для педагогів «Техніка енкаустики, або восковий живопис». 
Енкаустика – техніка малювання, в якій сполучною речовиною для фарб є віск. Вона виникла ще у Стародавній Греції й була дуже популярною, адже воскові картини, нанесені розігрітими восковими фарбами й оплавлені на жаровні, були візуально реалістичними і фантазійними водночас, крім того, найбільш довговічними. У сучасному декоративно-вжитковому мистецтві ця техніка отримала нове життя та стає все більш популярною, адже такі речі, як воскова крейда і звичайна праска, роблять її більш доступною. 
Діти у мистецьких студіях із задоволенням опановують енкаустику – тож і педагоги цікавляться можливостями цього жанру образотворчого мистецтва. Керівники студій «Дивосвіту» не стали винятком –  своїм досвідом з ними поділилася вчитель Новосілківської ЗОШ І-ІІ ст. Анастасія Ольховик. Учасниками майстер-класу стали керівники гуртків декоративно-вжиткового напряму. 
Незвична техніка живопису викликала живий інтерес, адже чудово розвиває фантазію та уяву, відчуття кольору, будить емоції, тому що створення такої воскової картини – це завжди ефект несподіванки, маленького дива. Та й хто б міг подумати, що, навіть не будучи художником, можна навчитися малювати таким дивним способом – праскою! Такими думками та враженнями ділилися протягом майстер-класу усі педагоги й вирішили обов’язково вдосконалювати власні уміння й навички щодо енкаустики і опановувати восковий живопис зі своїми вихованцями. На завершення заходу його учасники з гордістю демонстрували свої роботи й дякували Анастасії Геннадіївні за цікавий досвід. 

Оксана ФІЛЕНКО, заступник директора центру творчості «Дивосвіт»
Фото Ольги ДУМАНСЬКОЇ 

 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 317 | Додав: slovo
comments powered by Disqus